• Op 28 en 29 mei heeft de Bernhardhof in Gouda-West meegedaan met de landelijke actie NL Doet van het Oranjefonds. Het was een samenwerking Gemiva-SVG Groep, Wijkteam Korte Akkeren en Gapph. Het wijkteam, Gemiva en Gapph zijn samen met de bewoners van de Bernhardhof 400 aan de slag gegaan in de tuin. Het terrein rondom Bernhardhof, dat de afgelopen jaren flink verwaarloosd was, kreeg een opknapbeurt.

 • Informatieochtend over Rett syndroom | maandag 14 juni 2021 van 9.45 tot 12.00 uur - Via Zoom - Kinderdagcentrum Esse Zoom – Gemiva- SVG Groep

 • Woonlocatie Julianstraat (Puttershoek) is in het kader van duurzaamheid een samenwerking aangegaan met circulaire stadslandbouwbedrijf Kwekersgilde uit Dordrecht. Wekelijks doen ze een duurzame en gezonde wisseltruc: het koffiedik van de Julianastraat voor een Vitamientje voor een tientje.

 • Blogbericht

  Webwinkelweetjes 4

  In Webwinkelweetjes lees je mee met wat er zoal gebeurt aan de achterkant van de Gemiva-webwinkel. De makers, cliënten en medewerkers, zijn voortdurend in de weer om jou met nieuwe producten te verrassen!

 • Een groot deel van de laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) maakt zich vaak zorgen over corona of is bang voor corona. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek naar de impact van Covid-19 op deze doelgroepen. Doel van het onderzoek is naast meer inzicht in de impact, ook het bieden van handelingsperspectieven voor professionals en gemeenten.

 • Locatie Doelbewust werkt op de dagbesteding al 3 jaar aan het project ‘JV ontbrekende stukjes’. Zo’n 8 cliënten werken dagelijks met Jan van Haasteren puzzels, archiveren die en halen uit die puzzels stukjes zodat andere puzzelaars weer een complete puzzel kunnen maken. Een succesvol project, dat inmiddels in binnen- en buitenland bekend is. Vorige week werden onze cliënten en begeleiders verrast door spelontwikkelaar Jumbo. Tijdens een alternatieve finalebijeenkomst van het jaarlijkse NK-puzzelen werd een nieuwe Jan van Haasteren puzzel onthuld met als titel ‘Het ontbrekende stukje’.

 • Op 13 april is aan de Clematislaan 2 in Gouda de eerste paal geslagen van de nieuwbouwvleugel van het toekomstige gebouw van kinderdagcentrum Bloemendaal en De Ark, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarmee zijn Stichting Klasse en de Gemiva-SVG Groep weer een stap dichterbij hun felbegeerde gezamenlijke huisvesting voor zorg en onderwijs.

 • Nieuws

  Roparun 2021 gaat door!

  De Roparun is een estafetteloop van Parijs, Bremen of Almelo naar Rotterdam en staat in het teken van één doel: een sportieve prestatie leveren en daarmee geld ophalen voor mensen met kanker.

 • Nieuws

  Webwinkelweetjes 3

  In Webwinkelweetjes lees je mee met wat er zoal gebeurt aan de achterkant van de Gemiva-webwinkel. Er zijn weer veel nieuwe producten toegevoegd!

 • Steeds meer bewoners van onze woonlocaties zijn twee keer gevaccineerd. Voor deze groep is het beleid voor bezoek en quarantaine daardoor sinds kort iets versoepeld. Regelmatig klinkt nu de vraag: “Wat betekent dit voor de andere maatregelen? Kunnen we die ook versoepelen?”

 • Vandaag in het nieuws: de eerste apotheken verkopen de coronasneltest. Gaan we die bij de Gemiva-SVG Groep ook gebruiken, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat iemand sneller uit quarantaine kan? “De uitkomst van een sneltest is hiervoor onvoldoende betrouwbaar”, antwoordt Jos Hiel van de Raad van Bestuur. “Wij zetten ze alleen in als de GGD of arts dit aanraadt bij een corona-uitbraak die we lastig onder controle krijgen”

 • Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Welzijn & Zorg heeft het project ‘Verbindend Leren’ in het leven geroepen. Doel van dit project is om een betere aansluiting te creëren tussen onderwijs en de praktijk en toe te werken naar een brede inzetbaarheid van verpleegkundigen. Het project is gericht op studenten voor de sector zorg en welzijn, waarbij leren vanuit de praktijk het uitgangspunt is. De Gemiva-SVG Groep werkt aan dit project mee, samen met vier andere partners: het Leiden University Medical Center (LUMC), zorgorganisatie Marente, thuiszorgorganisatie Libertas en mbo Rijnland.

 • Nieuws

  Bezoekregeling versoepeld

  De Raad van Bestuur heeft besloten de bezoekregeling te versoepelen voor de woonlocaties waar alle bewoners de gelegenheid hebben gehad zich twee keer te laten vaccineren. Vanaf twee weken na de tweede vaccinatieronde mogen bewoners nu twee in plaats van één bezoeker per dag ontvangen, mits dat veilig te organiseren is. We volgen hiermee het advies van het OMT en het RIVM voor de bewoners in verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg.

 • Gemiva-SVG Groep versoepelt de quarantaineregels voor de locaties waar cliënten twee keer gevaccineerd zijn. Dit doen we na een OMT-advies hierover dat het kabinet heeft overgenomen.

 • Nieuws

  Ontdekdezorgweek 2021

  Volgende week start de Ontdekdezorgweek! Dit vindt plaatst van 22 t/m 27 maart en is volledig digitaal.

 • Nieuws

  Webwinkelweetjes 2

  De webwinkel is ondertussen al een aantal weken online en heeft een vliegende start gehad. Wij nemen je graag mee in wat er precies is gebeurt.

 • De coronavaccinatie van cliënten en medewerkers is in volle gang. Veel mensen die in een woonlocatie wonen, zijn in ieder geval één keer gevaccineerd. Ook veel medewerkers zijn voor het eerst gevaccineerd of hebben daarvoor een afspraak. Dit zijn belangrijke stappen op weg naar een leven zonder coronamaatregelen. Al moeten we nog even geduld hebben met het versoepelen van de regels.

 • Sinds vrijdag 5 maart is Gemiva-SVG een locatie rijker. We hebben die dag de sleutel gekregen van ons nieuwe kinderdagcentrum en een activiteitencentrum Nova aan de Sitterstraat in Dordrecht. Op de nieuwe locatie ontvangen we straks kinderen en (jong)volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

 • Onze Raad van Toezicht zoekt een nieuwe toezichthouder met een zorginhoudelijk profiel en accent op zorginnovatie en zorg-ICT.

 • De Gemiva-SVG Groep heeft sinds januari 2021 een nieuwe locatie aan de Bernhardhof in Gouda. Daar hebben twintig mensen werk of dagbesteding met ondersteuning op maat. Woensdag 16 februari bracht wethouder Corine Dijkstra (o.a. maatschappelijke ondersteuning) er een werkbezoek. “De manier waarop verbinding wordt gemaakt met de wijk is uniek. Dit is echt win-win”