• Gemiva-SVG Groep versoepelt de quarantaineregels voor de locaties waar cliënten twee keer gevaccineerd zijn. Dit doen we na een OMT-advies hierover dat het kabinet heeft overgenomen.

 • Nieuws

  Ontdekdezorgweek 2021

  Volgende week start de Ontdekdezorgweek! Dit vindt plaatst van 22 t/m 27 maart en is volledig digitaal.

 • Nieuws

  Webwinkelweetjes 2

  De webwinkel is ondertussen al een aantal weken online en heeft een vliegende start gehad. Wij nemen je graag mee in wat er precies is gebeurt.

 • De coronavaccinatie van cliënten en medewerkers is in volle gang. Veel mensen die in een woonlocatie wonen, zijn in ieder geval één keer gevaccineerd. Ook veel medewerkers zijn voor het eerst gevaccineerd of hebben daarvoor een afspraak. Dit zijn belangrijke stappen op weg naar een leven zonder coronamaatregelen. Al moeten we nog even geduld hebben met het versoepelen van de regels.

 • Sinds vrijdag 5 maart is Gemiva-SVG een locatie rijker. We hebben die dag de sleutel gekregen van ons nieuwe kinderdagcentrum en een activiteitencentrum Nova aan de Sitterstraat in Dordrecht. Op de nieuwe locatie ontvangen we straks kinderen en (jong)volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

 • Onze Raad van Toezicht zoekt een nieuwe toezichthouder met een zorginhoudelijk profiel en accent op zorginnovatie en zorg-ICT.

 • De Gemiva-SVG Groep heeft sinds januari 2021 een nieuwe locatie aan de Bernhardhof in Gouda. Daar hebben twintig mensen werk of dagbesteding met ondersteuning op maat. Woensdag 16 februari bracht wethouder Corine Dijkstra (o.a. maatschappelijke ondersteuning) er een werkbezoek. “De manier waarop verbinding wordt gemaakt met de wijk is uniek. Dit is echt win-win”

 • Blogbericht

  Webwinkelweetjes

  De komende tijd delen we met jullie de feitjes & weetjes rondom de kakelverse Gemiva-webwinkel. In Webwinkelweetjes lees je mee met wat er zoal gebeurt aan de achterkant van de webwinkel.

 • Op 1 februari ging de Gemiva webwinkel online. Cliënten zijn betrokken bij het hele project: producten maken, inpakken, verzenden en fotograferen. En dat laatste bleek nog wel uitdaging.

 • Nieuws

  Verhuisd naar Lakenvelderweide 5-7

  Op donderdag 11 februari zijn cliënten van woonlocaties Rustenborch, Oude Vest, Ommedijk, Apollotoren, Boshuizerlaan verhuisd naar de nieuwe woonlocatie Lakenvelderweide 5-7 op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp.

 • Cliënten, mensen met een garantiebaan, begeleiders, supermarktmedewerkers en vrijwilligers zorgen al jaren samen voor blije klanten. Vanwege het 10-jarig jubileum vierde Spar Ammerstol feest.

 • De eerste cliënten van de Gemiva-SVG Groep zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is goed nieuws! Sommige collega’s vroegen daarna: “Wanneer zijn wij nu aan de beurt?” Het korte antwoord hierop: we hopen dat we de uitnodiging deze maand kunnen versturen, maar kunnen het nog niet met zekerheid zeggen. Onze branchevereniging VGN doet er alles aan om het vaccineren van zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg scherp op het netvlies van de beslissers in Den Haag te houden.

 • Deze keer in De StellingCast, podcast van de VGN: Afstand bewaren én contact houden. Hoe doe je dat op een constructieve manier? Het is, in een tijd waarin we ook in de sector nog volop de wurggreep van de pandemie voelen, cruciaal om te blijven luisteren, te begrijpen, meningen uit te wisselen en elkaar te beïnvloeden.

 • Nieuws

  Strengere regels groepsvervoer

  Op advies van het OMT heeft het RIVM de richtlijnen voor groepsvervoer aangepast. Deze nieuwe, strengere, regels zijn van kracht vanaf maandag 8 februari. Ze zijn er om de verspreiding van het coronavirus, en met name ook de besmettelijker Britse variant, te beperken. Dit heeft gevolgen voor het vervoer van en naar onze locaties.

 • Nieuws

  Gemiva webwinkel in de lucht

  Vanaf vandaag kun je thuiswinkelen bij de Gemiva webwinkel op www.gemivawebwinkel.nl. In de webwinkel vind je producten gemaakt door cliënten van de Gemiva-SVG Groep en lees je het persoonlijke verhaal achter verschillende producten. De webwinkel is een aanvulling op de lokale verkoop van onze locaties en maakt deze producten toegankelijk voor een grotere groep klanten.

 • Op vrijdag 29 januari kregen de eerste cliënten met een beperking van de Gemiva-SVG Groep een vaccinatie tegen COVID-19. Het ging om cliënten van 18 jaar en ouder die onder de medische verantwoordelijkheid vallen van de arts verstandelijk gehandicapten (AVG). De eerste vaccins werden gegeven op locatie Swetterhage in Zoeterwoude en op 3 locaties in Nieuwerkerk aan den IJssel. En dat was voor sommige cliënten best wel even spannend.

 • Hoe denken vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk, de medewerkers en de organisatie? Van de 1515 vrijwilligers hebben 437 vrijwilligers onze enquête ingevuld. De uitkomsten zijn nu beschikbaar.

 • Het kennisplatform EVB+ organiseert op dinsdag 9 februari de online conferentie ‘De zorg draait door’. Speciaal voor professionals die werken met mensen met een Ernstig Verstandelijke Beperking en Moeilijk verstaanbaar gedrag.

 • Zeven gehandicaptenorganisaties zijn op maandag 18 januari gestart met de vaccinatie van een eerste groep mensen met een beperking. Het gaat om bewoners van 18 jaar en ouder die onder verantwoordelijkheid van de arts verstandelijk gehandicapten (AVG) vallen. In januari en februari worden in totaal 35.000 mensen met een beperking met het BioNTech/Pfizer vaccin gevaccineerd.

 • Nieuws

  De beste wensen voor 2021!

  Het jaar 2021 starten we anders dan anders. De traditionele nieuwjaarsbijeenkomsten slaan we over. Gelukkig kunnen we elkaar op andere manieren het beste wensen voor het nieuwe jaar. Cliënten, ouders, vrijwilligers, medewerkers en Raad van Bestuur maakten daarom samen een filmpje met hun goede wensen voor iedereen die betrokken is bij de Gemiva-SVG Groep.