• Nieuws

  Bekentenissen 6: Aukje Burgel

  Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 6 van deze reeks.

 • Per 1 december moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in alle publieke binnenruimten. Er geldt echter een uitzondering op deze maatregel voor mensen die vanwege hun beperking of (chronische) ziekte niet in staat zijn om een mondkapje op te zetten of te dragen. Sommige cliënten kunnen een beroep doen op de uitzondering. Ze moeten wel een geldige reden kunnen aantonen.

 • Het landelijke testbeleid is aangepast voor mensen die in quarantaine zitten omdat zij nauw contact hadden met een positief geteste persoon. Wat zijn de consequenties hiervan voor het beleid van de Gemiva-SVG Groep?

 • Nieuws

  Personele wisselingen regio 6

  Arelia Imthorn is per 1 november aangesteld als locatiemanager van Evertsenstraat 132. Zij neemt op deze locatie het stokje over van Marjanne Meijer.

 • Waardevolle uitspraken van cliënten over leven in coronatijd zijn gepubliceerd in een prachtig geïllustreerd boekje genaamd: ‘Anderhalvemeterkusje’. De uitspraak die hoort bij de titel van dit boekje is treffend: “Had ik maar een stok met een lipmondje erop, dan kon ik toch knuffelen”, aldus Rendy, een cliënt van locatie Swetterhage.

 • De bouw van het nieuwe dagcentrum Nova in Dordrecht Nova vordert. Nova biedt straks onderdak aan een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum voor kinderen en (jong)volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB). Het pand aan de Sitterstraat zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd worden.

 • Vol spanning keek de radio crew van Radio Gemiva op 10 november via een 'livestream' naar de uitreiking van de Special Media Awards. Samen met twee andere radiostations van zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, waren zij genomineerd.

 • Bouwbedrijf Van Wijnen uit Stolwijk start half november met de renovatie en nieuwbouw van het schoolgebouw aan de Clematislaan 2 in Gouda. Betrokken ouders, medewerkers en omwonenden zijn hierover vandaag geïnformeerd. Het voormalige gebouw van het Driestar College huisvest straks kinderdagcentrum Bloemendaal en De Ark, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs.

 • Begin januari start de Gemiva-SVG Groep een nieuwe werk- en dagbestedingslocatie in Gouda-West. In een voormalig woonzorgcentrum hebben straks al bestaande activiteiten een ruimere huisvesting: de bakkerij, het serviceteam van wijkcentrum Jan Ligthart en de Huiskamer van de Wijk. Ook komt er een activiteitengroep voor ouderen met een beperking.

 • Nieuws

  Meer bewegen met de Silverfit

  De Silverfit is een computersysteem dat cliënten aanspoort tot bewegen, sociaal contact bevordert en cognitieve uitdaging. Dat kan door de verschillende programma’s van dit computersysteem.

 • Nieuws

  Omgaan met verlies na NAH

  Collega’s die de module ‘omgaan met verlies na niet-aangeboren-hersenletsel (NAH)’ volgden, staken de koppen aansluitend bij elkaar en ontwikkelden drie producten die kunnen ondersteunen op het moment dat iemand te maken krijgt met NAH – persoonlijk en als naaste.

 • Nieuws

  Bekentenissen

  een nieuwe reeks bij de Gemiva-SVG Groep: Bekentenissen. Deze serie omvat een aantal stripverhalen waarin jij als medewerker, vrijwilliger, ouder, broer of zus vertelt over een voorval dat je altijd is bijgebleven. Het heeft je geraakt, het was grappig of leerzaam. Het heeft misschien iets gedaan met je kijk op de cliënt, op het werk of op je eigen karakter. Vandaag deel 1 van deze reeks – Jos Hiel: Wat mot je?

 • Nieuws

  Nightwatch

  De Nightwatch is een nieuwe ontwikkeling om (gevaarlijk) epileptische aanvallen tijdens de nachtrust te meten. Het apparaat is ontwikkeld door het gelijknamig bedrijf Nightwatch in samenwerking met neurologen.

 • Verwen jezelf of verras een ander in deze gekke tijden met één van de heerlijke huisgemaakte producten van Sijtje: zoete en hartige taarten, soepen en maaltijden met producten van eigen land.

 • Net als vorig jaar is Radio Gemiva ook dit jaar genomineerd voor de Special Media Awards in de categorie: Beste Radiostation. Dit is de landelijke prijs voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking. 

 • In de persconferentie van 13 oktober heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus af te remmen. De nieuwe maatregelen vragen van ons dat we onze horecalocaties vanaf 15 oktober sluiten voor publiek, Verder hebben de aangescherpte landelijke regels geen grote gevolgen voor de coronamaatregelen van de Gemiva-SVG Groep.

 • Nieuws

  Week van de Afasie 2020

  In de week van 10 tot 17 oktober 2020 organiseert AfasieNet voor de tweede keer “De Week van de Afasie”. AfasieNet wil hiermee bekendheid geven aan afasie en laten zien dat deze taalbeperking mensen in heel Nederland raakt. De Week van de Afasie wordt gedragen door mensen met afasie zelf, hun naasten, logopedisten, afasietherapeuten, docenten, studenten, wetenschappers en verwijzers.

 • Hoe hebben we het tot nu toe gedaan tijdens de coronacrisis? Ruim zeventienhonderd mensen reageerden in de zomer op ons verzoek daarover een enquête in te vullen. Cliënten, ouders en verwanten, vrijwilligers en medewerkers gaven hun mening. De uitkomsten zijn nu beschikbaar.

 • Op zaterdag 26 september verrichtte wethouder Han de Jager de officiële opening van onze nieuwe dagbestedingslocatie Dé Buitenkans in Hazerswoude-Dorp. 

 • Na 5 jaar nauw samengewerkt te hebben met woonzorgcentrum Souburgh in Waddinxveen sluit dagbestedingslocatie de Mingel definitief haar deuren.