Het aantal coronabesmettingen stijgt. Dat horen we in het nieuws. Dat zien we ook bij Gemiva. We vragen iedereen daarom de basismaatregelen weer goed in acht te nemen.

“Veel collega’s genieten de komende tijd van hun welverdiende vakantie”, zegt Marjolijne Lewis van de Raad van Bestuur. “We willen voorkomen dat we in deze tijd roosterproblemen krijgen door een nieuwe coronagolf. We vragen daarom aan iedereen om de basismaatregelen weer extra goed in acht te nemen. Samen beperken we coronabesmettingen, ziekte en uitval van medewerkers.”
 

Testen bij klachten

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je direct testen. Cliënten en zorgmedewerkers doen dat bij voorkeur bij de GGD (PCR-test). Doe je een zelftest en is die positief? Dan gaan we ervan je corona hebt. Een negatieve zelftest moet voor cliënten en medewerkers altijd bevestigd worden door een PCR-test bij de GGD.
Volg bij een positieve uitslag de quarantaineregels.
 

Basismaatregelen

Neem ook de andere basismaatregelen in acht:
  • Houd 1,5 meter afstand. Het is niet meer verplicht, maar wel verstandig. 
  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht (ventileer).
  • Haal een vaccin, booster- of herhaalprik.
  • Geef elkaar geen hand, groet elkaar op een andere manier.
  • Werk thuis als het mogelijk is.  

Extra maatregelen

“Hoe vervelend ook, we bereiden ons voor op een fase waarin extra maatregelen weer nodig zijn. Denk aan het preventief dragen van mondkapjes en het weer in het leven roepen van onze teststraat”, aldus bestuurder Gerard Gerding. “We willen de directe zorg zo min mogelijk belasten. Daarom zoeken we nu bijvoorbeeld bij de ondersteunende diensten naar collega´s die ons testteam kunnen versterken. Als het testteam onverhoopt weer aan de slag moet, dan kunnen we een beroep op hen doen. Testers uit de directe zorg blijven dan beschikbaar voor de ondersteuning van cliënten.”
 

Gerelateerde Projecten: