Op 31 mei 2022 is Gemiva-bestuurder Jos Hiel met pensioen gegaan na een loopbaan van ruim 40 jaar bij Gemiva, waarvan 22 jaar als bestuurder. Hij heeft zijn vooral zorginhoudelijke portefeuille in de Raad van Bestuur overgedragen aan Marjolijne Lewis, tot voor kort bestuurder bij S&L Zorg in Roosendaal.

Collega-bestuurder Gerard Gerding: “Gemiva zonder Jos en Jos zonder Gemiva, het is bijna niet te bevatten! We danken hem voor zijn collegialiteit, zijn dienstbare leiderschap en zijn gedrevenheid om samen met cliënten en medewerkers het betekenisvolle verschil te maken.”

Jos Hiel: “Die relatie en verbinding met cliënten, vertegenwoordigers, medewerkers en vrijwilligers is voor mij altijd het fundament van mijn werk geweest. Voor al die mensen heb ik geprobeerd iets te betekenen. Omgekeerd hebben zij ook veel voor mij betekend. Samen hebben we gewerkt aan onze maatschappelijke opdracht: iets toevoegen, direct of indirect, aan het leven van mensen met een handicap. Ik heb het een eer gevonden om dat te mogen doen.“

Nieuwe bestuurder 

Marjolijne Lewis is op 1 juni 2022 begonnen als nieuwe Gemiva-bestuurder. Marjolijne (55) was tot voor kort bestuurder van S&L Zorg in Roosendaal, ook een aanbieder in de gehandicaptenzorg. Na een start in het onderwijs studeerde zij arbeids- en organisatiepsychologie. Gedurende haar loopbaan heeft zij ook gewerkt als wethouder in de gemeente Spijkenisse en bestuurder van MEE Rotterdam.

Gerard Gerding: “In de komende periode verkent Marjolijne onze organisatie, maakt kennis met velen in en om Gemiva en oriënteert zich op de opgaven waar we voor staan. We wensen haar een goede landing toe en verheugen ons op een goede samenwerking met onze nieuwe collega.”