De Raad van Bestuur heeft besloten de bezoekregeling te versoepelen voor de woonlocaties waar alle bewoners de gelegenheid hebben gehad zich twee keer te laten vaccineren. Vanaf twee weken na de tweede vaccinatieronde mogen bewoners nu twee in plaats van één bezoeker per dag ontvangen, mits dat veilig te organiseren is. We volgen hiermee het advies van het OMT en het RIVM voor de bewoners in verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg.

Het aantal bezoekers is de enige versoepeling: de rest van de maatregelen in de bezoekregeling blijft gelijk, zoals:
  • handen wassen na aankomst in de woning en voor vertrek;
  • bezoek kan niet doorgaan als de bezoeker coronagerelateerde gezondheidsklachten heeft; 
  • medewerkers van de woonlocatie ontvangen bezoekers en begeleiden hen verder;
  • bezoek draagt een (niet-medisch) mondkapje als de bewoner geen 1,5 meter afstand tot zijn of haar bezoekers kan bewaren.
Gerard Gerding van de Raad van Bestuur zegt hierover: “We zijn blij dat er door de vaccinaties in een deel van onze locaties weer iets meer mogelijk is. Tegelijkertijd blijven we voorzichtig. Het coronavirus is nog niet weg en we weten bijvoorbeeld nog niet of iemand die gevaccineerd is, het virus nog kan verspreiden. Onze medewerkers zijn niet volledig gevaccineerd. Veel van hen krijgen pas in mei de tweede vaccinatie. Dat geldt mogelijk ook voor bezoekers. Deskundigen geven aan dat er nog steeds een reëel risico is op een toenemend aantal besmettingen in onze samenleving. Als de omstandigheden erom vragen, zullen we niet aarzelen om de versoepeling weer terug te draaien.”

Hogere vaccinatiegraad

Met deze versoepeling geldt voor deze locaties nu een ruimere bezoekregeling dan in de rest van de maatschappij. Het OMT en het RIVM geven aan dat dit goed uit te leggen is: de vaccinatiegraad in deze locaties is aanzienlijk hoger dan in de rest van de maatschappij.
 

Berichtgeving cliënten en verwanten

Cliënten, ouders en verwanten ontvangen vanuit de locatie een bericht als deze versoepeling voor hen ingaat. Dat is twee weken na de laatste vaccinatieronde van de bewoners.
 
> naar de bezoekregeling woonlocaties Gemiva-SVG Groep