Om een goede horeca te kunnen draaien heb je een goede chef-kok nodig. Iemand die weet hoe je producten omtovert tot een mooi gerecht. Een chef die gewend is om voor 40 gasten te koken en een chef die niet raar staat te kijken van een cateringaanvraag voor 200 gasten. Binnen de Gemiva-SVG Groep moet een chef het ook leuk vinden om mensen met een beperking aan te sturen.

Een persoon die het geduld heeft om een ander iets te leren. Die zijn lat wat minder hoog kan leggen voor zijn medewerkers maar wel kwaliteit levert voor de gasten. Iemand die het snapt als een cliënt af en toe de keuken uit fladdert of op de grond gaat zitten en niet vooruit te branden is. Bij Lunchroom Hof van Sijthoff waren ze op zoek naar zo'n chef.
 
Damaru was al een bekende van een van de collega's bij Hof van Sijthoff. Hij is een kok met een eigen toko en leermeester bovendien. Precies wat ze zochten.
Damaru draaide wat diensten mee, en al snel zagen ze het: hij had geduld met de cliënten, kon een volle horecatent draaiende houden en straalde de rust en concentratie uit. Wel moest hij aan een paar dingen wennen bij de begeleiding van cliënten:
  • Het toezeggen en nakomen van afspraken liep anders dan hij in de horeca gewend was
  • Soms kenden cliënten bepaalde uitdrukkingen niet.
  • Plagerige grapjes, zoals in de horeca veel worden gemaakt, konden cliënten van hun stuk brengen.
  • Grenzen leren trekken tussen thuis en werk.
Zo was er een cliënt die het liefst uren vertelde over zijn passies in het leven. Damaru leerde de kookwekker te gebruiken om tijd af te bakenen. 
 
Na verloop van tijd gaf Damaru aan dat hij eindelijk had gevonden waarnaar hij zocht. De lange dagen en nachten die hij normaal binnen de horeca draaide, dat hoefde van hem niet meer. Terug naar het ‘echte’ vak, mensen wat bijleren, met passie je werk uitvoeren. Dat was wat hij bij Hof van Sijthoff vond.
En de cliënten liepen weg met hem. Alsof het voor hem een tweede natuur is.
 
Binnen Hof van Sijthoff hebben ze een aantal keer per jaar een themabijeenkomst voor het team. Deze gaan over specifieke begeleidingsbehoeften van cliënten en over begeleidingsstijlen van medewerkers. Daarin gaf Damaru aan dat hij zich graag verder wil ontwikkelen binnen de zorg. Ze zijn nu bezig om te kijken of hij als ZZP-er ook binnen de Gemiva-SVG Groep cursussen kan volgen om zich bij te scholen. Daarnaast heeft hij besloten om een opleiding binnen de zorg te gaan volgen.
In 2020 hoopt hij stappen te maken in die richting: van chef naar begeleider, of eigenlijk: chef-begeleider.
 
Ondertussen hebben ze een team van vijf ZZP-ers rondlopen bij Hof van Sijthoff. Allemaal koks met het hart op de goede plaats. Mannen die bij Hof van Sijthoff de zorg hebben ontdekt. En wie weet heel goede hulpverleners zie zich gaan omscholen binnen de zorg.