Sinds september kunnen de eerste cliënten en verwanten gebruik maken van Caren. Dit is het systeem waarin cliënten en/of verwanten het ondersteuningsplan kunnen bekijken. Of de rapportage over de doelen en (ondersteunings)afspraken. Ook kunnen cliënten/verwanten en begeleiders met Caren berichten naar elkaar sturen.

Dit najaar stapt de Gemiva-SVG Groep over naar een nieuw elektronisch cliëntendossier. Caren is het cliëntenportaal dat bij dit nieuwe systeem hoort. 

Wanneer? 

Verspreid over het najaar gaan de locaties met het nieuwe systeem werken. Zodra een locatie overstapt, ontvangt de cliënt of zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger een brief met informatie over Caren en uitleg over hoe je ermee kunt werken. Ben je benieuwd wanneer jouw locatie aan de beurt is? Kijk dan in de planning onderaan deze pagina. 

Brief 

We versturen de brief naar het huisadres van de cliënt. Als dat nodig is, zorgt de persoonlijk begeleider ervoor dat de brief bij de ouder of wettelijk vertegenwoordiger komt. 

Meer informatie? 

Meer weten over Caren? Kijk op www.gemiva-svg.nl/caren.

Planning 

   Locaties in: 
 13 september                                   alle cliënten die alleen ambulante ondersteuning krijgen. (thuis, op school of werk)
 27 september      Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar,   Zoeterwoude
 11 oktober    Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Gouda, Zuidplas
 1 november  Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel, Maassluis,   Rotterdam 
 22 november  Drechtsteden, Zuid-Hollandse Eilanden
 2 december  Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop,   Bollenstreek, Delft, Den Haag, Nootdorp, Zoetermeer

Maakt een cliënt gebruik van 2 of meer Gemiva-locaties en vallen die in 2 regio’s?
Dan gaat zijn of haar dossier over op de dag dat de 2e regio het nieuwe systeem in gebruik neemt.