Het landelijke testbeleid is aangepast voor mensen die in quarantaine zitten omdat zij nauw contact hadden met een positief geteste persoon. Wat zijn de consequenties hiervan voor het beleid van de Gemiva-SVG Groep?

Zit je in quarantaine vanwege een nauw contact met een positief geteste persoon, maar heb je geen klachten? Dan kun je je sinds 1 december ook laten testen op de vijfde dag na het contact. Is de uitslag positief,  dan moet je nog zeker vijf dagen thuis in isolatie blijven. Als de uitslag negatief is, dan mag je weer naar buiten, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Je moet wel extra alert zijn op klachten én contacten met kwetsbare personen vermijden.

Beleid Gemiva-SVG Groep 
Gemiva-SVG Groep vertaalt dit naar het volgende beleid voor medewerkers en cliënten die een negatieve testuitslag krijgen na een test op dag 5:
  • Medewerkers mogen nog niet met cliënten werken tot en met dag 10 na het contact met de positief geteste persoon. Dit mag alleen onder strenge voorwaarden wanneer de zorgcontinuiteit in gevaar is.
  • Cliënten mogen tot en met dag 10 na het contact met de besmette persoon nog niet naar de dagbestedingslocatie of het logeerhuis. Ook kunnen ze deze dagen nog geen gebruik maken van een gezamenlijke voorziening in een woonlocatie, zoals een trefpunt. Daar komen namelijk ook mensen met een kwetsbare gezondheid.