De coronavaccinatie van cliënten en medewerkers is in volle gang. Veel mensen die in een woonlocatie wonen, zijn in ieder geval één keer gevaccineerd. Ook veel medewerkers zijn voor het eerst gevaccineerd of hebben daarvoor een afspraak. Dit zijn belangrijke stappen op weg naar een leven zonder coronamaatregelen. Al moeten we nog even geduld hebben met het versoepelen van de regels.

"Nog niet iedereen die wil, is gevaccineerd. En het is spannend of het aantal besmettingen beperkt kan blijven", licht Gerard Gerding van de Raad van Bestuur toe. "We zijn en blijven voorzichtig. Onze maatregelen houden we tot 31 maart zoals ze nu zijn."

Stap voor stap

Hij vervolgt: "De komende weken denken we na over versoepelingen die straks mogelijk zijn. Daarbij blijven we ons richten op de besluiten van het kabinet, de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van onze branchevereniging VGN. Die versoepelingen zullen in ieder geval stap voor stap worden doorgevoerd en kunnen per locatie verschillen. Via de locatiemanagers houden we cliënten, ouders/verwanten en medewerkers hierover op de hoogte."

Volhouden

"We moeten nog volhouden. Dit vraagt geduld en doorzettingsvermogen van iedereen. Misschien is dit, juist nu de eindstreep in zicht komt, een moeilijke opgave. Het is nodig, omdat het de komende weken met de ‘derde golf’ nog spannend kan worden. Tegelijkertijd weten we hoe we ons samen al een jaar door deze heftige periode heen slaan. Dat geeft het vertrouwen dat dit ons ook in deze (hopelijk) laatste fase gaat lukken."
 
 

Gerelateerde Projecten: