Sinds vorige week zijn onder andere de horeca, theaters en attractieparken weer open. Op veel plaatsen is het coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Deze QR-code moet je laten zien om naar binnen te mogen. Hoe kom je aan zo’n QR-code? Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

 
1. Telefonisch aanvragen (geen DigiD nodig, wel BSN)

Heb je geen smartphone en geen DigiD? Dan kun je de code telefonisch aanvragen: Deze optie is alleen beschikbaar als je gevaccineerd bent.  
Vanaf 1 februari 2022 moet je de papieren QR-code elke 90 dagen opnieuw aanvragen. 

2. Coronacheckapp (DigiD nodig)

Heb je wel een smartphone en een DigiD? Dan kun je de Coronacheck-app gebruiken. Dit kan als je vaccineerd bent of als je je hebt laten testen via www.testenvoortoegang.nl.
Via de link hieronder vind je een begrijpelijke uitleg over de app (Steffie.nl).
> Uitleg Coronacheck-app

Of klik op onderstaande link voor meer informatie.
> Meer informatie Coronacheck-app
 

3. Coronacheck.nl (DigiD nodig)

Heb je geen smartphone? Of wil je je coronabewijs liever op papier? Of ga je naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kun je het coronabewijs uitprinten via de website CoronaCheck.nl. Dit kan als je vaccineerd bent of als je je hebt laten testen via www.testenvoortoegang.nl.

> Coronabewijs uitprinten  
 

Vaccinatie niet geregistreerd bij RIVM

Lukt het niet om een QR-code te maken omdat je vaccinaties niet zijn geregistreerd bij het RIVM? Dan kun je contact opnemen met de arts die verantwoordelijk was voor de vaccinatie. Deze arts kan een QR-code aanmaken via het zogenaamde ‘HKVI’.
 

DigiD

Met je DigiD laat je zien wie je bent als je op internet iets regelt. Heb je nog geen DigiD en wilt je een account aanvragen? Dan kan dat via dit aanvraagformulier. Voor die aanvraag heb je een burgerservicenummer (BSN) nodig. Let op, DigiD is persoonlijk. Medewerkers van Gemiva mogen niet zomaar beschikken over de inloggegevens van een cliënt. 

Hulp in de bibliotheek

Wie hulp nodig heeft, kan eventueel ook terecht in de bibliotheek. In veel  bibliotheken is er een Informatiepunt Digitale Overheid. Zij kunnen helpen om een bewijs aan te maken en te gebruiken. 
 

Steffie legt uit

Via onderstaande links vind je informatie over in begrijpelijke taal:
> Coronatoegangsbewijs
> Coronacheck-app