De bouw van het nieuwe dagcentrum Nova in Dordrecht Nova vordert. Nova biedt straks onderdak aan een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum voor kinderen en (jong)volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB). Het pand aan de Sitterstraat zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd worden.

Dagbesteding in Dordrecht

In Dordrecht is er op dit moment geen kinderdagcentrum voor kinderen en (jong)volwassenen met een ernstig meervoudige beperking, waardoor kinderen en hun ouders aangewezen zijn op de huidige locaties in Zwijndrecht: Ons Blije Honck en de Kleine Oase. Het gebouw waar Ons Blije Honck in gevestigd is heeft zijn beste tijd gehad en wordt gesloopt. Met de bouw van dagcentrum Nova bieden we een uitgebreider aanbod van dagbesteding in Dordrecht, op een eigentijdse wijze en met alle nodige voorzieningen.
 

Voor wie

Nova biedt straks dagbesteding aan kinderen en (jong)volwassenen die in Dordrecht wonen. Zij hebben behoefte aan dagbesteding vanwege een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB). Kinderen en (jong)volwassenen zullen vanuit bestaande Gemiva locaties doorstromen naar Nova, of als nieuwe cliënt een plek krijgen, wanneer Nova de best passende locatie voor hen is.
 

Meer informatie over het gebouw en de faciliteiten

Het gebouw biedt meerdere groepsruimtes en buitenspeelruimten met aangepaste voorzieningen. Voor algemeen gebruik heeft Nova een snoezelruimte, een binnenzandbak, een gymzaal en een verwarmd therapie bad met beweegbare bodem. Het gebouw biedt daarnaast ruimte voor ondersteunende diensten als ergotherapie, logopedie, fysiotherapie, spelagoog, bewegingsagoog en gedragsdeskundige. Voor het personeel zijn er verschillende flexplekken en kantoorruimtes. Beneden is er een gezamenlijke keuken. Het pand is voorzien van twee liften.

Duurzaamheid

Nova wordt verwarmd via restwarmte van HVC, er komen zonnecollectoren en ook de isolatie en de ventilatie voldoen aan hoge normen. Elektrische auto’s en busjes kunnen op het terrein opgeladen worden. Met deze voorzieningen krijgt het gebouw een groen label.

Wil je de bouw van Nova volgen? Op de locatiepagina van Nova plaatsen we regelmatig nieuwe foto's.

Drechtsteden, Waardenland