Met een fantastische feestweek is dagcentrum Nova in Dordrecht nu officieel in gebruik. Het nieuwe centrum biedt onderdak aan een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum voor kinderen en (jong) volwassenen met een ontwikkelachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

De feestelijke openingsweek, van 20 tot en met 24 september, bood een wisselend programma aan de kinderen, cliënten, ouders en verwanten. Ouders/verwanten waren op verschillende dagdelen uitgenodigd een kijkje te nemen bij Nova.

MAANDAG: BELEVING
Een mooi begin van de feestweek: met muziek, confetti, ballonnen en een prachtige outfit kwamen medewerkers met de spelagoog in alle groepen voor een belevingsgerichte activiteit.

DINSDAG: BEWEGING
Iedereen even in beweging! Alle groepen bezochten de gymzaal en maakten onder begeleiding van de bewegingsagogen kennis met de verschillende mogelijkheden van de gymzaal.

WOENSDAG: KNUTSEKEN MET... (JAHAA) PANNENKOEKEN
Tekenen onder het genot van door ouders gebakken pannenkoeken. Aan het einde van de dag een feestelijk Nova – versierd met de mooiste knutselwerkjes.

DONDERDAG: LUCHTKUSSEN
Een dag vol plezier op het grote luchtkussen op de patio.

VRIJDAG: MUZIEK
Muziekactiviteit op iedere groep!
 

En ten slotte

Nadat de laatste bezoekers waren vertrokken, vierde het team nog een klein, eigen feestje. Zo werd onder andere het Crazy 88 spel, vol met gekke opdrachten gespeeld, om elkaar beter te leren kennen. En dat is gelukt! Er staat een topteam dat zich vol enthousiasme inzet voor iedereen bij Nova. 

Drechtsteden, Waardenland