Cliënten van activiteitencentrum De Mingel in Waddinxveen namen op 22 mei de sleutels van hun toekomstige gebouw in ontvangst. Zij kregen die uit handen van wethouders Hannie van der Wal (o.a.financiën) en Kirsten Schippers (o.a. samenlevingsparticipatie). De Gemiva-SVG Groep en de gemeente Waddinxveen tekenden even daarvoor het koopcontract van het voormalige C1000-gebouw aan de Passage in het Sleutelkwartier. Gemiva gaat nu aan de slag met de verbouwing. Naar verwachting is het gebouw begin 2020 klaar voor gebruik.

“De naam zegt het al: De Mingel, afgeleid van het Engelse ‘mingle’ oftewel ‘mengen’”,  vertelt locatiemanager Eliana Meijer. “We willen dat de mensen meedoen en midden in de maatschappij staan. Dat gebeurt al in zorgcentrum Souburgh waar De Mingel nu is gehuisvest en waar we deels actief blijven. Maar dat kan nog veel beter op deze centrale plek aan de Passage in het Sleutelkwartier. Daarom gaan we graag in gesprek met omwonenden en ondernemers in de buurt om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we elkaar kunnen versterken. We richten de blik naar buiten en zijn betrokken bij de buurt en de omgeving. Dat past helemaal in onze visie om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking een plek te geven in de maatschappij met zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven, contact met anderen en de mogelijkheid hun talenten te ontdekken en benutten.”
 

Welkom in het Sleutelkwartier!

“We juichen de komst van De Mingel in het Sleutelkwartier toe. Het sluit naadloos aan bij de ambities voor het gebied tussen Hefbrug en station”, meent Kirsten Schippers, wethouder mobiliteit, recreatie en samenlevingsparticipatie. “Niet alleen brengt Gemiva met deze nieuwe invulling voor dit leegstaande pand meer levendigheid in het Sleutelkwartier. We vinden het vooral belangrijk dat mensen en organisaties die hier neerstrijken met een open mind actief op zoek gaan naar verbinding in de buurt, het gesprek aangaan en zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Sleutelkwartier sluit niemand uit, maar betrekt iedereen. We willen mensen prikkelen, uitdagen en uitnodigen mee te dromen, denken en doen. Welkom Gemiva!”
 

Betere voorzieningen

Gemiva-SVG Groep is blij met de toekomstige huisvesting in het Sleutelkwartier. Locatiemanager Eliana Meijer: “We kunnen hier betere voorzieningen realiseren: grotere groepsruimtes en ruimer aangepast sanitair. We gaan er een centraal gelegen, ruime ontmoetingsruimte in maken en een zaal met fitnessapparatuur. We zouden enkele faciliteiten kunnen delen met organisaties of ondernemers in de omgeving. De komende maanden onderzoeken we waar behoefte aan is en wat mogelijk is. Wie nu al ideeën heeft, nodigen we natuurlijk van harte uit om contact met ons op te nemen.”
 

Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas

ondertekenen-koopcontract.jpg wethouders-overhandigen-sleutel-aan-clienten-De-Mingel.JPG hans-ontvangt-sleutels-van-kirsten-schippers.jpg blij-met-nieuwe-pand.jpg slinger-gemaakt-op-De-Mingel.jpg