Inmiddels is onze collega Legustha Andriessen een vaak geziene gast op radio en tv. Dat het initiatief #klapcoronadewerelduit zo’n groot succes zou worden had ze nog niet meteen verwacht. “Het is best overweldigend, zelfs de koning gaf gehoor aan de actie, het is zo mooi om te zien dat dit iedereen dichter bij elkaar brengt!”.

Legustha, Imke, Esther en Hans hebben alweer een nieuwe actie gepland staan: het #koningsklappen. “Er gaan nu zoveel evenementen niet door, zoals het Songfestival, EK en de Koningsspelen. De nieuwe actie, die gepland staat op dinsdag 24 maart zal dan ook een oranje tintje krijgen” aldus Legustha. Met Koningsklappen mogen alle Nederlanders van zich laten horen met potten en pannen, het liefst gekleed in het oranje.
 
Manege de Hoekse Gang
Oranje is toevallig ook de huisstijlkleur van de Gemiva-SVG Groep, waar Legustha verantwoordelijk is voor de manege de Hoekse Gang. Vanwege het virus is de manege gesloten en blijven de cliënten op hun woonlocatie. Cliënten hebben het hier moeilijk mee. De begeleiding ziet nieuwe mogelijkheden en is erg creatief in het bedenken van nieuwe dagbestedingsactiviteiten. Voor de cliënten vereist het aardig wat aanpassing, het dagritme is weg en het is moeilijk om uit te leggen wat er precies aan de hand is. “Het is heftig om te zien. Ik ben super trots op de cliënten dat ze het zo goed doen, gezien de omstandigheden. Het is wel moeilijk om te zien dat de manage gesloten is en ik de cliënten niet kan bieden waar ik me al twaaf jaar voor inzet”.
 
Een hart onder de riem
Legustha ontvangt van haar collega’s hartverwarmende berichtjes over de actie. “Je merkt echt dat de organisatie achter mij staat en dat voelt goed”. Ook sommige cliënten is de actie van Legustha niet ontgaan: “Je bent nu beroemd zeggen ze dan”.
 
 “Het gaat er bij deze acties om dat we de mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem steken. Dit keer willen we ook speciaal voor de ouderen klappen en voor de mensen die door het virus getroffen zijn. Je vindt kracht door het met elkaar te dragen. Deze verbinding staat centraal binnen onze acties”.
 
Uiteraard hoopt Legustha dat het Koningsklappen net zo’n succes wordt als hun eerste actie.