Bij de Gemiva-SVG Groep vinden we duurzaamheid belangrijk. Hendrik is hierin een mooi voorbeeld. In het afgelopen jaar spaarde hij bijna 80 euro aan statiegeld voor de Roparun en recyclede hij veel lampen en batterijen. Ook prikt hij regelmatig afval rond zijn woonlocatie, Schouwenhof in Dordrecht. "Ik vond op één dag twintig blikjes bier, veertig sigarettenpeuken, dertig snoeppapiertjes en een kledinghanger in het park. Gelukkig liggen die nu netjes in de afvalbak."

Hendrik vindt het belangrijk dat we goed voor de wereld zorgen. "Zo ben ik opgevoed. Oog hebben voor mens en natuur begint met kleine dingen. Zoals je afval in de bak gooien of de lamp uitdoen. Op Schouwenhof en op mijn werk bij Bakkerij de Plint herinner ik anderen hier aan. In het dorp waar ik vroeger woonde, was ik altijd al druk met het schoonhouden van de berm. Maar in een dorp als Goudriaan wonen niet zulke grote rommelpotten als in Dordrecht", zegt Hendrik lachend. "Toch geloof ik dat het vanzelf beter wordt als iedereen zijn steentje bijdraagt."
 
Naast het inzamelen van afval heeft Hendrik nog veel meer ideeën om het milieu te ondersteunen. "Bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak van de locatie te plaatsen. Het dak is plat, dus er kunnen er veel op. Misschien kan de locatie dan zelfs stroom aan de buurt leveren. Helaas zijn sommige ideeën lastig uitvoerbaar. Ik wil bijvoorbeeld graag plastic apart inzamelen, maar de gemeente heeft hier geen speciale afvalbak voor. Daar begrijp ik niks van, maar ik laat me hierdoor niet tegenhouden. Ik blijf me inzetten voor een schonere buurt en een beter milieu!"

Gerelateerde Projecten: