Woonlocatie Julianstraat (Puttershoek) is in het kader van duurzaamheid een samenwerking aangegaan met circulaire stadslandbouwbedrijf Kwekersgilde uit Dordrecht. Wekelijks doen ze een duurzame en gezonde wisseltruc: het koffiedik van de Julianastraat voor een Vitamientje voor een tientje.

“Zoals op heel veel locaties wordt er hier ook veel koffie gedronken”, vertelt initiatiefnemer Simon Roedolph, begeleider wonen in de Julianstraat. “Waar vaak koffiedik in de prullenbak verdwijnt, bewaren wij het en komt Kwekersgilde het ophalen. Zij gebruiken het koffiedik bij de teelt van groenten, kruiden en eetbare paddenstoelen. Daarbij werkt Kwekersgilde samen met zorgboerderij De Zuidpunt in Dordrecht.”
 

Win-win voor mens en planeet

Als het Kwekersgilde het koffiedik op komt halen, bezorgen ze tegen een vast bedrag een Vitamientje voor een tientje. Medewerkers van de Julianastraat kopen die voor thuis. Simon: “Personeel mag natuurlijk zelf bepalen of ze een groentepakket willen aanschaffen. De groenten zijn natuurvriendelijk geproduceerd, seizoensgebonden, onbespoten en lokaal. Met deze manier van samenwerken hebben we minder afval, zijn we maatschappelijk betrokken bij een duurzame manier van afval reduceren en recyclen. Bovendien krijgen we er een heel leuk pakket verse gezonde groenten voor terug! Een win-win situatie voor mens en planeet.”
 
Heb je ook interesse in Vitamientje voor een tientje? Dan kan je e-mailen naar simon.roedolph@gemiva-svg.nl
 
Neem ook eens een kijkje op de website.
https://www.kwekersgilde.nl/
 

Gerelateerde Projecten: