Wethouder Han de Jager en Thessa Buntsma, locatiemanager van de Gemiva-SVG Groep, gaven vandaag de aftrap aan een nieuwe samenwerking tussen Rijnvicus en de Gemiva-SVG Groep. Vanaf 1 september gaan medewerkers van Gemiva elke woensdag kapotte fietsen van bezoekers repareren in de bewaakte fietsenstalling Castellum in Alphen aan de Rijn.

Alphen aan den Rijn heeft twee bewaakte fietsenstallingen, Castellum en De Veste. Dagelijks parkeren tientallen en in het weekend zelfs honderden inwoners hun fiets of e-bike bij de twee stallingen. Deze worden nu beheerd door medewerkers van Rijnvicus. En vanaf 1 september krijgt de fietsenstalling Castellum versterking vanuit Gemiva. Elke woensdag staan twee medewerkers van Gemiva op de werkvloer om kapotte fietsen te repareren. 

Veilig de weg op

Voor de inwoners en bezoekers van Alphen aan den Rijn biedt deze samenwerking ook een stukje gemak. De fiets of e-bike gratis bewaakt parkeren en ook nog eens de mogelijkheid tot reparatie. ‘s Ochtends wordt de kapotte fiets gebracht en aan het einde van de middag is deze weer gerepareerd zodat iedereen weer veilig de weg op kan. Vooralsnog vinden de reparaties plaats op de woensdagen tussen 08.00 tot 18.00 uur in de Castellum-fietsenstalling. Bij succes wordt dit in de toekomst uitgebreid. 

Toenemende vraag naar werk- en trainingsplekken

Vanuit het (speciaal) onderwijs en de Participatiewet neemt de vraag naar werk- en trainingsplekken toe. Deze plekken laten cliënten groeien: ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden en het vergroot hun zelfvertrouwen. Rijnvicus, Gemiva en gemeente Alphen aan den Rijn vinden het belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving. Daarom gaan zij deze samenwerking aan. 

Draag bij aan het succes

Het voornaamste doel is om mensen met een beperking een plek in de samenleving te geven; ze op een volwaardige manier mee te laten draaien. 

Rijnvicus

Rijnvicus is het modern en sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Annelies Doornbosch, directeur Rijnvicus: ‘Samen creëren we passend werk voor gemotiveerde medewerkers. Binnen het modern en sociaal ontwikkelbedrijf van Rijnvicus werken medewerkers voor wie de afstand naar een baan op de arbeidsmarkt (nog) te groot is.'