Op zaterdag 12 mei is er in de Hoeksche Waard een fietstocht langs verschillende locaties van zorgorganisaties die zich inzetten voor mensen met een beperking. De fietstocht is voor iedereen, jong en ouder. Op deze dag wordt kunst geëxposeerd die door cliënten van de zorgaanbieders samen met bekende kunstenaars in de Hoeksche Waard is gemaakt en verbeeldt hoe het is om te leven met een beperking.

In de weken voorafgaand aan de fietstocht wordt er met cliënten van de Gemiva-SVG Groep, Cavent, Humanitas-DMH, Pameijer en Zuidwester gewerkt aan het verbeelden van de zorg voor mensen met een beperking. Met de resultaten wordt in een kunstzinnige vorm vertoond wat het betekent om een beperking te hebben.

Op diverse locaties van de zorgaanbieders worden op 12 mei leuke activiteiten georganiseerd. Van de Gemiva-SVG Groep doen woonlocatie Hendrikshoeve in Numansdorp en activiteitencentrum Het Molenschaer in Strijen. Ook cadeau- en kopieerwinkel Gemivaria in Strijen is die dag open. Er zijn ook activiteiten voor kinderen. Zo is er op sommige locaties een ijscokar, springkussen, schminken, knutselen en een spellenplein. Er wordt op verschillende locaties ook gezorgd voor de inwendige mens zoals een high tea, lunch, koffie met wat lekkers en een leuke attentie.

Meedoen?

De flyer over de fietsocht is af te halen bij de deelnemende locaties en bij Welzijn Hoeksche Waard, locatie De Lindenhoeve, Steenenstraat 24 in Oud-Beijerland. Je kunt deze flyer ook downloaden.
Bekijk fietsroute A en fietsroute BC.
 

Zuid-Hollandse Eilanden