Het kabinet heeft op 14 januari een nieuw advies toegevoegd voor het gebruik van mondkapjes op de werkvloer: “Gebruik op de werkvloer een mondkapje bij verplaatsingen en dan bij voorkeur een medisch mondkapje.” De Raad van Bestuur heeft vandaag besloten dit advies over te nemen. We vragen medewerkers - ook die van onze kantoren - cliënten en bezoekers een mondkapje te dragen als ze zich verplaatsen in onze gebouwen. De Gemiva-SVG Groep zorgt ervoor dat de mondkapjes beschikbaar zijn bij de ingang van onze panden.

De overheid wil met deze aanvullende maatregel de verspreiding van het coronavirus tegengaan. De omikronvariant is zeer besmettelijk. Als je een medisch mondkapje draagt, bescherm je jezelf beter tegen besmetting en bescherm je de mensen om je heen. Als zij een mondkapje dragen, beschermen ze jou.

Welk mondkapje?

Het gebruik van zelfgemaakte en stoffen mondkapjes wordt afgeraden. Het advies is om wegwerpmondkapjes te dragen. Medische mondneusmaskers hebben de voorkeur. Deze verstrekt de Gemiva-SVG Groep op alle werkplekken.
Klik hier voor informatie over juist gebruik van mondkapjes.