Vanaf 23 september heeft de Gemiva-SVG Groep een eigen testlocatie voor medewerkers van de organisatie die werken in de directe zorg. Deze testlocatie op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude is aanvullend op de testmogelijkheden van de GGD.

De testlocatie op het terrein van Swetterhage is van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur open. Medewerkers die zich er laten testen ontvangen uiterlijk de dag na testafname de uitslag. “Voor de continuïteit van de zorg is het belangrijk dat medewerkers met coronagerelateerde klachten snel een testuitslag hebben”, aldus Gerard Gerding, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Medewerkers die geen corona blijken te hebben, kunnen dan weer aan de slag in de ondersteuning van onze cliënten.” 

Aanvullende mogelijkheid

De Gemiva-SVG Groep creëert deze mogelijkheid vanwege de oplopende wachttijden bij de algemene testlocaties in de provincie Zuid-Holland, de provincie waar de Gemiva-SVG Groep actief is. Tegelijkertijd heeft de GGD sinds deze week prioriteitstesten voor zorgmedewerkers mogelijk gemaakt. Gerard Gerding: “Wij vinden het testen op corona in de eerste plaats een verantwoordelijkheid van de GGD. Lukt het voor onze medewerkers nog niet om snel te testen via de GGD in de regio waar ze wonen, dan bieden we deze aanvullende mogelijkheid.”