De Gemiva-SVG Groep start zelf een opleiding Woon- en activiteitenhulp voor mensen die door een beperking niet de mogelijkheid hebben om een MBO-opleiding te volgen, maar wel de potentie hebben om in een Gemiva-locatie, een verpleeghuis of zorgcentrum aan de slag te gaan als ondersteunend medewerker.

De opleiding duurt anderhalf jaar. Eens in de twee weken is er een halve scholingsdag en de student werkt minimaal 12 uur per week op een concrete werkplek. Een werkbegeleider van de Gemiva-SVG Groep ondersteunt de student bij zijn opleiding, tekent werkopdrachten af en werkt met de student toe naar het examen. Met het diploma Woonhulp heeft de student meer kans op een al dan niet betaalde baan in de zorg. Een jobcoach van Job2go helpt de student bij het zoeken van zo’n werkplek.

Woon- en activiteitenhulpen zetten  koffie en thee, dekken de tafel, doen boodschappen en verzorgen bijvoorbeeld de planten. Zij strijken de was of maken de wc schoon, doen een spelletje, begeleiden bij vrijetijdsactiviteiten of maken een praatje. Tijdens de opleiding leren zij hoe ze al deze taken uitvoeren. Ze leren samen te werken met collega's en hoe om te gaan met de mensen waarvoor ze werken.

De eerste groep start in Gouda, de opleiding kan ook op andere plekken gegeven worden. Voor meer informatie bekijk de folder.

Belangstellenden voor de opleiding (en/of hun begeleiders) kunnen kunnen contact opnemen met de twee begeleiders: