In het bijzijn van cliënten van de Gemiva-SVG Groep zijn op 30 oktober de huurafspraken voor twee werkruimtes in het sportcomplex van korfbalvereniging DeetosSnel formeel vastgelegd. Met een drankje en zelfgebakken koek is de samenwerking ingeluid.

In het bijzijn van (bestuurs)leden van DeetosSnel en medewerkers en cliënten van de Gemiva-SVG Groep zetten bestuursleden van DeetosSnel en de beheerder van het sportcomplex samen met George de Water, lid van de Raad van bestuur van Gemiva, een handtekening onder de huurovereenkomst. De komende tien jaar biedt de multifunctionele accommodatie van DeetosSnel een werkplek voor 25 cliënten van de Gemiva-SVG Groep. Om de locatie optimaal geschikt te maken, worden twee ruimtes in het complex verbouwd tot werkruimte en keuken. Na de verbouwing zullen de cliënten van de Gemiva-SVG Groep vijf dagen per week aanwezig zijn aan de Vorrinklaan en activiteiten verrichten in het (klein) onderhoud en op huishoudelijk gebied; wassen, koken/bakken en schoonmaken. Daarnaast biedt de accommodatie de cliënten gelegenheid om mee te doen met de activiteiten die op het sportterrein georganiseerd worden en zijn er mogelijkheden om zelf te sporten. Op deze werkplek kunnen cliënten hun vaardigheden goed inzetten en hen een prettige en nuttige invulling van de werkweek geven. De meeste cliënten komen van (het gedateerde) activiteitencentrum Spoorzicht aan de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht. In de zoektocht naar nieuwe locaties heeft men een nieuwe partner gevonden in DeetosSnel. De korfbalvereniging speelt op het hoogste niveau in de Nederlandse competitie. In de komende maanden wordt in samenspraak met de organisaties gekeken naar het herverdelen van de werkzaamheden in het sportcomplex, die nu nog voornamelijk door vrijwilligers worden uitgevoerd. Als cliënten van de Gemiva-SVG Groep een deel van de vaste dagelijkse werkzaamheden overnemen, hebben de vrijwilligers meer tijd voor andere werkzaamheden.
 

Maatschappelijke ruimtes

Sandra Kelderman, echtgenote van één van de vrijwilligers, was één van de initiatiefnemers. In het sportcomplex zijn meerdere ruimtes die al sinds de bouw -zo’n acht jaar geleden- bedoeld zijn voor maatschappelijke functies. Tot voor kort maakte de naschoolse opvang hiervan gebruik. Toen deze vertrok is Sandra op zoek gegaan naar een nieuwe huurder. Die is gevonden in de Gemiva-SVG Groep. Een deel van de cliënten die er gaat werken was bij de ondertekening aanwezig en heeft een rondleiding gekregen door het gebouw. Zij zijn enthousiast en kunnen in het voorjaar van 2019 aan de slag, zodra de eigen werkruimtes zijn aangepast en voorzien zijn van een keuken.


 

Drechtsteden, Waardenland