Gemiva heeft op dinsdag 12 april het officiële keurmerk van Hersenz Coöperatie gekregen. Gemiva is hiermee de eerste organisatie die het keurmerk ontvangt. De organisatie kan daardoor het wetenschappelijk onderbouwde behandelprogramma Hersenz blijven aanbieden. Dat is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase én hun naasten. Zij leren tijdens de behandeling omgaan met de gevolgen van hersenletsel.

Over Hersenz

Tijdens de audit door bureau CKMZ heeft Gemiva aangetoond dat zij voldoet aan de kwaliteitseisen van Hersenz Coöperatie. Bij de kwaliteitscriteria wordt onder andere gekeken hoe het behandelprogramma wordt aangeboden en naar de scholing van de behandelaars. 

Behandeling van betekenis

“We zijn heel blij dat we het keurmerk in de wacht gesleept hebben”, reageert Jeroen Lievers, manager Hersenz bij Gemiva. “Het is een mooie erkenning voor alle inzet van onze behandelteams. Het bevestigt dat we het behandelprogramma op de goede manier aanbieden en dus mogen blijven bieden. Wij gaan met enthousiasme door, omdat we zien dat de behandeling van enorme betekenis is in het dagelijks leven van mensen met hersenletsel.

Op orde 

Emma van Reijmersdal, directeur van Hersenz Coöperatie: “We auditen al onze leden iedere drie jaar, samen met bureau CKMZ. Gemiva laat zien dat ze de boel op orde hebben. De behandelteams zijn niet alleen professioneel op elkaar ingespeeld, maar ook dankbaar voor wat ze samen met cliënten en naasten bereiken. Gemiva mag over de audit resultaten buitengewoon trots zijn!”

Over Hersenz

Met behandelprogramma Hersenz kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel na revalidatie nog stappen maken om de kwaliteit van leven substantieel te verbeteren. Samen met hun naasten. Het programma wordt door 13 zorgorganisaties landelijk aangeboden. Gemiva heeft in Zuid-Holland behandellocatie in Leiden, Gouda en Dordrecht. Kijk voor meer informatie op www.hersenz.nl.