De Gemiva-SVG Groep heeft meegedaan aan een prijsvraag van het CZ Zorgkantoor. En heeft een mobiele snoezel gewonnen. Met een mobiele snoezel kan een cliënt zich even terugtrekken in een prettige, ontspannende omgeving. Zelfs in de drukte van een groep.

Een groot voordeel is dat een cliënt ook in zijn eigen vertrouwde omgeving van de snoezel gebruik kan maken. Liggend in bed, zittend op de bank of in de eigen rolstoel; het kan met deze verplaatsbare snoezel.

Snoezelen, wat is dat precies? 

Snoezelen staat voor snuffelen en doezelen. Dat kan erg fijn zijn voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Sommige locaties van Gemiva hebben een eigen snoezelkamer. In deze kamer worden je zintuigen op een prettige manier geprikkeld, zodat je rust ervaart. Of als je dat nodig hebt, meer activering in je lichaam ervaart. Licht, beeld en geluid helpen hierbij. Je kunt vanaf een ontspannende bank of vanuit een waterbed deze ervaring beleven. 

Genieten van zingende vogels en wind door de bomen

“De mobiele snoezel is een soort ‘tent’ waarin de cliënt kan plaatsnemen. Wij hebben het thema Bos gekozen”, vertelt begeleider Adinda Noordhoek. “Kijk naar Anouk, ze vindt het heel fijn om deze snoezel te gebruiken. Je ziet aan haar dat ze ontspant en geniet. De lichtjes, bosgeluiden en de mooie groene bomen brengen haar in deze natuursfeer. Zelfs terwijl een aantal andere cliënten in dezelfde ruimte een spelletje aan het doen is”, legt Adinda uit. Ook de kleine Sophie geniet zichtbaar van de fijne ‘eigen cocon’. “Even afgeschermd van alle andere prikkels. Dit brengt rust. We zijn heel blij met deze mobiele snoezel”, vertelt Adinda.

Waar is de mobiele snoezel?

De mobiele snoezel met thema Bos is momenteel op locatie ‘Symfonie’ in Oud-Beijerland. De snoezel zal steeds naar een andere locatie in de regio gaan, zodat zoveel mogelijk cliënten er gebruik van kunnen maken.
Ook is er vanuit de projectgroep Gemiva Zorginnovatie al een mobiele snoezel met thema Onderwaterwereld in gebruik. Ook deze kan door verschillende locaties worden gebruikt.   

Vragen? 

Wil je meer weten over (het gebruiken van) de mobiele snoezel met thema Bos? 
Neem dan contact op met Lia Zoeteman, locatiemanager Symfonie,
via: 06-250 45 069 of stuur een e-mail naar: lia.zoeteman@gemiva-svg.nl

Wil je meer weteen over (het gebruiken van) de mobiele snoezel met thema Onderwaterwereld? Stuur dan een e-mail naar innovatie@gemiva-svg.nl

 
mobielesnoezle_Anouk1.jpg mobielesnoezle_Anouk2.jpg mobielesnoezle_Sophie.jpg mobieleznoezle-in-bedbox.jpg mobieleznoezle-in-bedbox-2.jpg