Op Zorgboerderij Gouda aan de landelijke Bloemendaalseweg in Gouda is een kamer vrij. Ben of ken jij een boerenzoon met een verstandelijke beperking die op zoek is naar een woon- en werkplek met begeleiding? Kom je niet van een boerenbedrijf, maar heb je er zin in om op een boerderij te wonen en te werken? Dan is deze sfeervolle locatie misschien wel wat voor jou!

Boerderij Gouda is een kleinschalige zorgboerderij waar zes mannen met een verstandelijke beperking begeleid wonen en werken. De meesten hebben een agrarische achtergrond. De dagindeling wordt voor een groot deel bepaald door de seizoenen en wat voor de dieren nodig is. De bedrijfsvoering is kleinschalig. Het werk gebeurt meestal handmatig. Het bedrijf heeft melkkoeien, varkens, schapen, kippen, zuivelbewerking, een winkel en een moestuin.

De kamer

De kamer die vrij is, is op de begane grond. De kamer heeft een eigen badkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer, keuken, kantine en hobbyruimte. De andere vijf bewoners hebben hun kamer op de eerste verdieping.
Boerderij Gouda is gevestigd in de monumentale boerderij Ouders Vrucht uit 1861 aan de Bloemendaalseweg in Gouda. De boerderij is in 2009 gemoderniseerd met behoud van het monumentale karakter.

Begeleid wonen en werken

Boerderij Gouda biedt 24-uurszorg voor de zes bewoners. Voor de begeleiding overdag zijn vaste begeleiders aanwezig. ’s Nachts is er een slaapwacht telefonisch bereikbaar.

Belangstelling

Om te wonen op Zorgboerderij Gouda is een indicatie op basis van de Wet langdurige zorg nodig. Kijk voor meer informatie over de boerderij op www.gemiva-svg.nl/boerderijgouda. Heb je belangstelling voor deze plaats op Zorgboerderij Gouda? Neem dan contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling, telefoon 088 205 24 00, zorgbemiddeling@gemiva-svg.nl.
 

Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas