De herhaalprikronde met het vernieuwde coronavaccin gaat van start. Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar een herhaalprik tegen corona krijgen. Bewoners van zorginstellingen en zorgmedewerkers met cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt.

Vaccinatie van onze cliënten is zo georganiseerd:
 
  • Bewoners van locaties met een medische dienst (verblijf met behandeling) krijgen de vaccinatie via onze VG-poli.
  • Bewoners van andere woonlocaties krijgen de vaccinatie via de GGD. De GGD komt naar de locatie.
  • Cliënten die zelfstandig of bij hun ouders wonen, hebben voorrang als zij bij de medische risicogroepen horen of ouder zijn dan 60 jaar. Zij krijgen de uitnodiging op hun huisadres. Vaccinatie vindt plaats bij de GGD. Huisartsen selecteren wie hiervoor in aanmerking komen, Gemiva is hier niet bij betrokken.

Medewerkers en vrijwilligers

Ook medewerkers en vrijwilligers die met cliënten werken, hebben voorrang. Zij krijgen de uitnodiging voor de herhaalprik via Gemiva.
 
Alle andere mensen van 12 jaar en ouder kunnen de herhaalprik krijgen nadat de mensen met een medisch hoger risico en zorgmedewerkers zijn uitgenodigd.
Het is nu nog niet bekend wanneer dit precies is. De overheid maakt de komende maanden via social media en www.coronavaccinatie.nl bekend wie wanneer aan de beurt is.
 coronavaccin.jpg
 

Gerelateerde Projecten: