De Hersenz-behandelingen in Gouda vinden vanaf januari plaats in activiteitencentrum De Rotonde aan de Zuidhoef in Gouda.

Het huidige Hersenz-gebouw aan de Jac. P. Thijsselaan was niet langer beschikbaar, omdat de locatie een andere bestemming krijgt. Hersenz is een behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die na ziekenhuis en revalidatie weer thuis zijn. 

“Wat fijn is aan de huisvesting in De Rotonde, is dat dit een activiteitencentrum is voor onder andere mensen met niet-aangeboren hersenletsel”, vertelt Jeroen Lievers, manager van Hersenz. “Doordat wij in dit gebouw gaan werken, is de behandelmogelijkheid zichtbaarder. De samenwerking was al goed, maar misschien gaan we door de gezamenlijke huisvesting nog wat vaker naar elkaar verwijzen.”


Hersenz

Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met hersenletsel die na ziekenhuis en revalidatie weer thuis zijn. Eenmaal thuis wordt vaak pas goed duidelijk wat de gevolgen van het hersenletsel zijn. Soms gaan geleerde vaardigheden weer verloren. Soms is er meer tijd nodig om het geleerde thuis toe te passen. Of ontstaan er problemen in de partnerrelatie of het gezin. Onderzoek wijst uit dat  dat mensen met hersenletsel zich door het volgen van het behandelprogramma fysiek en psychisch sterker voelen en na de behandeling minder zorg en ondersteuning nodig hebben.  

Klik op onderstaande knoppen voor meer informatie over de behandeling.
 

Centrale diensten