Voor de Hersenz-behandeling werkt de Gemiva-SVG Groep sinds kort met het e-healthplatform Jouw Omgeving. Mensen die de behandeling volgen, krijgen vanaf dit jaar hulpverlening via verschillende wegen. De individuele behandeling aan huis en die in groepsverband wordt nu ondersteund door het online portal van Jouw Omgeving. De portal sluit visueel en qua interactie goed aan bij de doelgroep, mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

“Via Jouw Omgeving kunnen deelnemers thuis en op elk gewenst moment zelfstandig aan hun behandeldoelen werken”, vertelt manager Bart Visser. “Door de digitale ondersteuning van behandelvormen kunnen cliënten meer eigen regie hebben. We willen maatwerk bieden en het thuisfront betrekken. Daar passen de online behandelmodules goed bij. Die mogen anno 2019 eigenlijk ook niet meer ontbreken.”

Getest door collega-organisaties

In 2017 hebben cliënten van Hersenz-Middin, Hersenz-InteraktContour en Hersenz-De Noorderbrug de online-behandelingen via Jouw Omgeving getest. Zij volgden de module ‘Grip op je energie’. De ervaringen waren positief. Deelnemers ervaren meer betrokkenheid bij de behandeling en de doelen. Daardoor worden betere resultaten behaald.
Na deze positieve evaluatie van deze pilot zijn ook de behandelmodules ‘Omgaan met veranderingen’, ‘Aandacht en geheugen’ en ‘Plannen en organiseren’ gerealiseerd. Bedoeling is dat de Hersenz-organisaties met zo’n 1.800 cliënten gebruik gaan maken van Jouw Omgeving. 

Over Jouw Omgeving

Jouw Omgeving is een veilig, online platform waarin cliënten en hun omgeving met professionals samenwerken aan een toekomst met perspectief. Dat doet Jouw Omgeving door een persoonlijke omgeving aan te bieden waar doeltreffende behandelprogramma’s tot hun recht komen. Op ieder gewenst moment kunnen behandelaar en cliënt online met elkaar in gesprek en informatie delen. 

Hersenz

Hersenz is een behandelprogramma waarin mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten leren leven met de gevolgen van dit hersenletsel. Het resultaat is dat zij beter functioneren en dat de kwaliteit van leven van alle betrokkenen toeneemt. De behandeling wordt in heel Nederland aangeboden. Dit wordt verzorgd door in totaal dertien zorgorganisaties. Meer informatie vind je op www.hersenz.nl.

Centrale diensten