Gemiva-SVG Groep beschrijft in haar visie hoe goede zorg eruit ziet en het spreekt voor zich dat ook cliënten hierover een mening hebben. Gemiva-SVG Groep speelt hierop in door een visiespel te introduceren, dat voor en met cliënten is ontwikkeld.

Het spel blijkt een succesvolle manier om het gesprek op gang te brengen en is gedurende 1,5 jaar uitgetest op meer dan dertig locaties. Het spel visualiseert de visie, helder en voelbaar, en krijgt rake verbeterpunten boven tafel.

Maken we waar wat we zeggen?!
De visie van Gemiva-SVG Groep is in het spel vereenvoudigd naar acht kernwaarden, herkenbaar in het leven van alle mensen. Het kleurrijke puzzelbord verbeeldt het ‘huis van de visie’ in acht tekeningen met evenveel kernwoorden: regie, respect, waardering, begaan zijn, hulp als het nodig is, samen leven, talenten en thuis jezelf kunnen zijn. Wat herken je allemaal en - is het ook zo - op jouw locatie? Je kunt erover praten en ook beeldend, met je bloem-pion, aangeven wat je ervan vindt.

Praten over dingen die er echt toe doen
“Het spel moedigt de spelers aan om uit te spreken wat er echt toe doet”, vertelt Annelieke van der Steen, mede-initiatiefnemer (afdeling Leren & Ontwikkelen Cliënten). “Het spel verbindt ons omdat we (h)erkenning uitspreken. We hebben gemerkt dat daarmee een gevoel van veiligheid ontstaat. We weten dat onze cliënten - en medewerkers, die het spel ook spelen - heel goed in staat zijn om te vertellen wat er goed gaat en wat beter kan. De verbeterpunten die voortkomen uit het spel, pakken de locaties meteen op. Zo werken we samen en brengen we de visie tot bloei.”

Meer informatie
Wil je meer weten over het Visiespel? Meer informatie is verkrijgbaar bij Leren & Ontwikkelen Cliënten, tel 06-52 85 05 97 of via e- mail annelieke.van.der.steen@gemiva-svg.nl.

Speel het spel zelf!
Wil je het spel zelf eens spelen? Als je cliënt bent bij Gemiva-SVG Groep kun je het spel lenen bij Leren en Ontwikkelen Cliënten

Of koop het spel!
Het spel is ook te koop via lerenvoorclienten@gemiva-svg.nl en kost 67,50 euro exclusief verzendkosten.

Feestelijke presentatie
Ook hebben we op 8 mei een feestelijke presentatie van het Visiespel.
Lees de uitnodiging.

De makers van het spel
Het spel is ontwikkeld door Mariska van Klink en Annelieke van der Steen (Leren & Ontwikkelen Cliënten), Gerrie Lammé (functionaris medezeggenschap) en Irma Bik (externe coach medezeggenschap, tevens mede-eigenaar en illustrator van dit spel).

1visiespel_klein.png 3visiespel_klein.png 2visiespel_klein.png 4visiespel_klein.png 5visiespel_klein.png