Op 1 februari ging de Gemiva webwinkel online. Cliënten zijn betrokken bij het hele project: producten maken, inpakken, verzenden en fotograferen. En dat laatste bleek nog wel uitdaging.

In het Leids Dagblad van 15 februari lezen we er een mooi artikel over.

“We beschikken niet over een professionele fotostudio”, vertelt Martin Vreeken, begeleider bij dagbestedingslocatie Design@Gading in Leiderdorp. “Dus het is best een uitdaging goede foto’s te maken van alle producten.” Samen met twee cliënten, Raymond Goosens en Theo van der Zalm, vormt hij de fotoclub. Iedere maandagochtend komen ze bij elkaar voor deze dagbesteding. En samen zorgen zij voor mooie beelden van de producten die je vindt in de webwinkel.

Ministudio

‘We bouwden een ministudio van een doos’, vertelt Goosens lachend. “Daar pasten de producten niet in. We leren door te doen.” “Die slinger kun je bijvoorbeeld niet vasthouden tijdens het fotograferen”, zegt Vreeken. “En bij die witte kaarsen moet je nadenken hoe je het verschil in grootte vastlegt.” De fotografen zijn blij nu de dagbesteding weer open is. Binnenkort fotograferen zij een nieuwe lading producten voor de webshop.

Lees hier het hele artikel
 

Leiden en Leiderdorp