Het kookteam van Hof van Sijthoff heeft er sinds begin juli een nieuwe werkplek bij: de horecakeuken in de Ecotuin van DZB Leiden aan de Nachtegaallaan. Binnen Gemiva beter bekend als ‘De kwekerij’.

Hof van Sijthoff werkt sinds de opstart in april 2016 samen met lokale ondernemers. Zo ook met DZB Leiden: ons eigen groenteam werkt mee op het land (de kwekerij), brengt verse groenten met de bakfiets naar Hof van Sijthoff alwaar de koks deze verse groenten verwerken in de lekkerste gerechten!

Het roer om door corona

Met corona kwam er een andere manier van denken, van werken. De horeca sloot de deuren, leerlingen kregen online les en cliënten bleven verplicht thuis. Het roer moest om en het team van Hof van Sijthoff besloot om zich, om te blijven leren, ontwikkelen en ondernemen, te gaan richten op catering. En met succes! Het team kookt inmiddels voor vijf Gemiva locaties, maakt desserts voor De Kook Ster, maakt wekelijks taarten, desserts, burgers en falafelballetjes voor Beachclub C in Noordwijk en krijgt daarnaast ook nog ‘gewone’ bestellingen van particulieren.

Al snel bleek de keuken van Hof van Sijthoff te klein. De samenwerking met DZB Leiden bood een oplossing: het kookteam maakt nu, naast in de eigen keuken, sinds begin juli twee dagen per week in de ruime horecakeuken bij de Ecotuin aan de Nachtegaallaan de lekkerste dingen. De keuken bevindt zich midden op de kwekerij, te midden van verse groenten, kruiden en fruit. Wat nu zo van het land de pan in gaat. Naast het bereiden van diverse gerechten zien de cliënten nu ook hoe al wat groeit, gezaaid en geoogst wordt, leren ze de verse ingrediënten goed schoonmaken en, last but not least,
kunnen ze alles verser dan vers proeven.

Gelukkig is de horeca inmiddels ook weer open. Veel van het lekkers wat bereid wordt in de keuken in de Ecotuin (taarten, soepen) wordt nu ook weer geserveerd op het terras van Hof van Sijthoff.

 

Leiden en Leiderdorp