Op donderdag 17 mei om 19.30 uur organiseert De Doorstroom een informatieavond. De avond is voor ouders, verzorgers, docenten en andere geïnteresseerden.

Afgelopen januari is jongerenproject De Doorstroom, onderdeel van Gemiva-SVG Groep, van start gegaan. Dit is een dagbesteding voor jongeren tussen 18 en 25 jaar met een lichamelijke en/of licht verstandelijke beperking. 
 

De Doorstroom

De Doorstroom is opgezet om een brug te vormen tussen het voortgezet speciaal onderwijs en (vrijwilligers)werk of dagbesteding. Wij vinden het belangrijk dat deze jongeren de ruimte en mogelijkheid krijgen om zichzelf nog te ontwikkelen en de vaardigheden te leren die zij belangrijk vinden. Bij De Doorstroom wordt er gekeken naar wat de jongeren al kunnen en voornamelijk naar wat zij nog willen leren, voordat zij doorstromen naar een activiteitencentrum of (vrijwilligers)baan.
 
Bij De Doorstroom worden er verschillende trainingen aangeboden, waarin de jongeren aan hun persoonlijke doelen kunnen werken. Er zijn trainingen op verschillende gebieden:
  • Social media & computervaardigheden
  • Weerbaarheid
  • Sollicitatie & gespreksvaardigheden
  • Koken, huishouden & persoonlijke verzorging
  • Reizen met het openbaar vervoer

De informatieavond is op Het Vizier, Vijverzicht 99 in Den Haag. Meer informatie? Stuur een e-mail naar: doorstroom@gemiva-svg.nl