Afgelopen dinsdag 22 januari konden medewerkers, cliënten en vertegenwoordigers op de innovatiemarkt kennismaken met de nieuwste digitale mogelijkheden, handige tools en apps. Het innovatieteam van de Gemiva-SVG Groep wil zo laten zien wat voor nieuwe hulpmiddelen al gebruikt worden binnen de organisatie en andere locaties inspireren om ook met innovatieve tools aan de slag te gaan.

Robots, een magisch vloerkleed, communiceren via oogbediening, een tafel vol met interactieve spellen, een digitaal nieuws- en planbord of handige hulp-apps. Bezoekers konden ze allemaal bekijken en zelf uitproberen. Verder kregen zowel cliënten als medewerkers de kans om kennis te maken met nieuwe online trainingen van GoodHabitz en het gloednieuwe Visiespel van de Gemiva-SVG Groep. Dat was nog niet eens alles!

Knuffelen met de robotkat of dansen met robot ZORA

Meteen bij binnenkomst werden bezoekers begroet door ZORA. De eerste mensachtige robot die kan communiceren, dansen, voorlezen of spelletjes kan spelen. Ook was er gelegenheid om een rotbotkat te aaien of te knuffelen. “Net een echte kat, ik hoop dat wij er één winnen!” Locaties maakten tijdens de innovatiemarkt kans op een eigen robotkat. Bekijk hier welke vijf locaties de gelukkige winnaars zijn.

Oogbediening: een taart bakken met je ogen

Bezoekers konden zelf ervaren hoe het is om alleen met je ogen te communiceren of commando’s te geven via een tablet met oogbediening. “Zo kunnen mensen die niet of moeilijk kunnen praten en bewegen toch communiceren. Ze kunnen hiermee bijvoorbeeld een appbericht sturen, een computer gebruiken of een spelletje doen. Het is zelfs mogelijk om alleen met je ogen een staafmixer aan te zetten terwijl iemand anders deze vasthoudt.  Zo kun je toch samen een taart bakken.”

Een interactief nieuws- en planbord met app en beeldhorloge

MyWepp: een interactief nieuws- en planbord geschikt voor wonen, dagbesteding en logeren, eventueel met koppeling naar smartphone app of beeldhorloge. Brenda van Zeeland, locatiemanager van Hendrikshoeve, is bijvoorbeeld erg enthousiast over de mogelijkheden van MyWepp. “Zowel op de boven- als de benedengroep hebben wij een interactief scherm hangen. Je hebt veel  meer mogelijkheden voor het dagprogramma en het is zo veel makkelijker om bewoners en ouders op de hoogte te houden van het laatste locatienieuws. Je kunt het helemaal inrichten zoals jij dat wilt.”

Digitale tools voor meer bewegen en beleven

De Magic carpet, BeleefTV of de SilverFit helpen mensen meer te bewegen en zorgen voor extra beleving. Locatie de Kleine Oase maakt sinds kort gebruik van de Magic carpet. Een interactief vloerkleed met 500 spellen en de mogelijkheid om zelf spellen te maken. “Doe bijvoorbeeld een actief beweegspel met een hele groep of individueel. Ook kun je persoonlijke foto’s uploaden die verschijnen wanneer je de vloer aanraakt. De logopediste kan er zelfs oefeningen meedoen, het is echt een veelzijdig hulpmiddel.”

Overweeg je om één van de innovaties te gaan gebruiken of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het innovatieteam: innovatie@gemiva-svg.nl

Inno-1.jpg Inno-13.jpg Inno-16.jpg Inno-17.jpg Inno-18.jpg
Inno-19.jpg Inno-3.jpg Inno-4.jpg Inno-6.jpg Inno-7.jpg Inno-9.jpg