Inloggen
Deel deze pagina

Hoe maak je kinderen met een beperking bewust van het begrip duurzaamheid? Op kinderdagcentrum Ons Blije Honck in Zwijndrecht gebeurt dat op een hele praktische manier.

In het kader van duurzaamheid heeft Ons Blije Honck van de gemeente Zwijndrecht een 2e karretje (ZAP-kar) gekregen om plastic afval naar de afvalcontainer te brengen. De kar is begin oktober overhandigd door wethouder Jacqueline van Dongen van o.a. milieu van de gemeente Zwijndrecht.

Al enige tijd zijn de tieners van het kinderdagcentrum dan ook nog als Zapper (zwerfafvalpakker) aan het werk en ruimen zwerfafval op in de buurt van het winkelcentrum, het kinderdagcentrum en de nabij gelegen school. Ook daarvoor heeft de gemeente Zwijndrecht materialen beschikbaar gesteld zoals een grijper. Binnenkort komen er ook nog ringen om de vuilniszakken open te houden.

Met deze activiteit maakt het kinderdagcentrum op een speelse manier de kinderen bewust van zwerfafval. Het is winst voor iedereen: kinderen vinden het leuk, de leefomgeving knapt er van op en de gemeente ziet dat de investering in de materialen goed gebruikt wordt.

2e-zapkar-uitgereikt-door-wethouder-Jacqueline-van-Dongen.jpg