In de nationale e-healthweek organiseerde Gemiva-SVG Groep haar tweede innovatiemarkt. We kijken terug op een geslaagde middag waarin veel kennis en informatie is uitgewisseld. Hieronder een overzicht van de innovaties die gedemonstreerd zijn. Waar mogelijk vind je een link naar informatie op internet.

Voor de bezoekers was er genoeg te beleven deze middag. Ze waanden zich in een andere wereld met de VR-bril, ervoeren de tintelingen van knetterzeep en ook de aanwezige robothond en –kat kregen voldoende aandacht van de aanwezigen.

Bewegen

Beweging is een groot punt van aandacht binnen de gehandicaptenzorg en de nieuwste innovaties op dit gebied mochten daardoor niet ontbreken op de innovatiemarkt. De Silverfit werd gedemonstreerd. Dit is een systeem (een soort tv scherm) waarin beweegoefeningen in spelvorm aangeboden worden om zo de grove motoriek te blijven trainen. Daarnaast demonstreerde zorgrobot Zora haar danskunsten en op de Nintendo Switch konden de bezoekers aan de slag met een spel dat in het teken stond van krachttraining.

Voeding

Voor advies over voeding konden de bezoekers van de innovatiemarkt terecht bij de aanwezige logopediste, die gratis apps over voeding demonstreerde en daarnaast meer informatie gaf over het aantrekkelijk aanbieden van gemalen voedsel. Ook was er een stand van Kanjers in de keuken, een project om jongeren met zeer beperkte motorische mogelijkheden een actieve rol te geven bij het bereiden van eten en drinken

Ontspanning

Na alle inspanning en krachttraining was het heerlijk tot rust komen met slaaprobot Somnox in je armen.

Beleven

Structuur

E-learning | online zorg

  • Steffie.nl: Op deze website legt Steffie moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Over voeding, maar ook over daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger.
  • De tandarts van Swetterhage was aanwezig met de Sensorybox. Je kon bij hem ook een 360-gradenfilmpje bekijken van de tandartspraktijk en de mensen die daar werken: een manier om cliënten voor te bereiden op hun bezoek bij de tandarts.
  • e-learningmodules op het gebied van voeding en vitaliteit
  • Serviant
  • Braintrainer

Wil je meer weten over innovaties bij de Gemiva-SVG Groep? Neem dan contact met ons op via innovatie@gemiva-svg.nl

Innovatiemarkt 2020

De innovatiemarkt was op donderdagmiddag 30 januari 2020 in woonlocatie ’t Getij in Oude-Tonge. We werkten voor deze markt samen met de afdeling Zorg en Welzijn van Curamare, de organisatie achter woonzorgcentrum Ebbe en Vloed, waar woonlocatie ’t Getij in gehuisvest is.
Inno2020-1-klein2.jpg inno2020-2-klein.jpg inno2020-3.jpg inno2020-4-klein.jpg inno2020-5-klein.jpg inno2020-6-klein.jpg inno2020-7.jpg