Begin januari start de Gemiva-SVG Groep een nieuwe werk- en dagbestedingslocatie in Gouda-West. In een voormalig woonzorgcentrum hebben straks al bestaande activiteiten een ruimere huisvesting: de bakkerij, het serviceteam van wijkcentrum Jan Ligthart en de Huiskamer van de Wijk. Ook komt er een activiteitengroep voor ouderen met een beperking.

“We verwachten dat hier straks dagelijks rond de dertig mensen een mooie werk- of activiteitenplek hebben”, vertelt locatiemanager Hélène Dronkert, “Voor lekker werk moet je natuurlijk in de bakkerij zijn. Dat is een professionele bakkerij waar op ambachtelijke wijze allerlei zoet en hartigs gemaakt wordt. Ook een perfecte plek om in een zo normaal mogelijke werkomgeving het bakkersvak te leren en werkervaring op te doen.”
 

Werken in de wijk

Het serviceteam van Jan Ligthart verhuist samen met de Huiskamer van de Wijk naar de nieuwe locatie. Hélène: “De activiteiten van het serviceteam blijven deels gelijk. De nieuwe locatie ligt op een steenworp afstand van de oude locatie. Dus ook vanuit de locatie aan de Bernhardhof kunnen cliënten werken in de wijk, bijvoorbeeld in de brede school, het buurthuis of bij wijkbewoners.”
De activiteiten van de Huiskamer van de Wijk verhuizen mee. Samen met wijkbewoners kunnen we op de nieuwe plek een breder aanbod realiseren. Ook koken voor de wijk behoort dan tot de mogelijkheden.

Balans

De nieuwe locatie is straks ook een fijne dagbestedingsplek voor ouderen met een beperking. “Voor hen is het belangrijk dat er een goede balans is tussen activiteit en rust. We hebben aandacht voor het behouden van vaardigheden, meedoen in de samenleving en betrokken zijn bij het hier en nu.”

Zin!

De nieuwe locatie is onderdeel van een wooncomplex met zestig appartementen. Hier wonen starters op de woningmarkt en mensen die ondersteuning krijgen vanuit bijvoorbeeld onze ambulante dienst of een ggz-instelling. Het pand is met een loopbrug verbonden met een appartementencomplex voor senioren. Hélène Dronkert: “Klanten genoeg in de buurt voor de bakkerij, denken we. En voor de activiteiten van de Huiskamer van de Wijk. Wij gaan hard aan de slag om dit van de grond te krijgen. We hebben er zin in!"

Wil je meer informatie over deze werkplekken? Neem dan contact op met locatiemanager Hélène Dronkert, telefoon 06 46 75 20 35, helene.dronkert@gemiva-svg.nl.