Op 30 november is de grote maquette van het Hundertwassergebouw op Swetterhage onthuld. Het gebouw wordt straks precies volgens de maquette gebouwd. Nieuwsgierig? De maquette is iedere werkdag in het restaurant te bekijken.

Ook Omroep West bracht verslag uit van de onthulling.

Omdat één van de huidige dagbestedingscentra op Swetterhage aan vervanging toe is, komt er in 2020 een nieuw gebouw met 120 werkplekken voor dagbesteding. Dit gebouw wordt gebouwd naar het idee van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

persfoto-1-verkleind.jpg

Hundertwasser

Hundertwasser is bekend om de vrolijke kleurrijke gebouwen en was voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze. In Nederland staat slechts één ander gebouw van Hundertwasser: De Kindervallei in Valkenburg aan de Geul. Het gebouw dat op Swetterhage komt, krijgt de naam 'Het Venster' en is waarschijnlijk het laatste gebouw naar een ontwerp van Hundertwasser in Europa.

Sponsorcampagne

De bouw van dit bijzondere Hundertwassergebouw brengt extra kosten met zich mee ten opzichte van gangbare bouw. Om te kunnen starten met bouwen is 2 miljoen euro extra nodig (totaal ca 10 miljoen). Deze extra kosten komen uiteraard niet uit het gewone zorgbudget, maar willen we samen met het bedrijfsleven, fondsen, giften en crowdfunding bij elkaar brengen.

Gerelateerde Projecten:

Gemiva-Hundertwasser-Maquette-1152.jpg Gemiva-Hundertwasser-Maquette-1159.jpg Gemiva-Hundertwasser-Maquette-1169.jpg persfoto-1-verkleind.jpg persfoto-2-verkleind.jpg
persfoto-3-verkleind.jpg