Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder Google. De bekendste zoekmachine online. Google weet alles en Nederland wordt daardoor steeds slimmer. Zelfs specifieke slimme apparaten zijn te koppelen aan de Google Home Hub. Een slimme speaker die je antwoord geeft op vragen, maar je kan via het kastje ook taken uitvoeren zoals koffiezetten op een slim koffiezetapparaat.

Zelf ervaren

Hoe ik dit allemaal weet? Je kan het vinden op Google, maar het meeste weet ik van Erik van der Grijp. Die kan als projectmedewerker Digitale zorg, er van alles over vertellen. Vanuit de projectgroep Gemiva Zorginnovatie, heeft hij een aantal kastjes van Google Home verloot aan verschillende locaties van de Gemiva SVG-groep. Zo kunnen de cliënten en begeleiders ervaren hoe het kastje ondersteuning kan bieden in het dagelijks leven.

Zelfstandigheid heeft z'n prijs

Veel cliënten willen wel zelfstandig zijn, maar hebben moeite om de structuur in hun leven te brengen. Door slimme stekkers of apparaten te installeren die je kan besturen met de Google Home, bevorder je de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de cliënten. Zo kunnen ze zelf met de speciale drangers voor deuren, de deur openen. Of je gordijnen zelf dicht doen. Je moet alleen wel een speciale gordijnen rails aanschaffen en daar zit een prijskaartje aan. Toch is de zelfstandigheid veel waard en het is heerlijk als je niet meer een begeleider hoeft te vragen voor elke taak. Je vraag aan het kastje: ,,Hallo google, wil je mijn gordijnen dicht doen?”

Met deze mooie uitvinding hoef je ook geen afspraak of je medicijnen te vergeten. Via de Google Home app is het mogelijk om je agenda aan de speaker te koppelen. Je krijgt netjes op tijd een waarschuwing hoe laat je naar de tandarts of kapper moet. De speaker wil je ook best vermaken door een leuke mop te vertellen. Dan moet je dat wel weer netjes vragen.

Moderne technologie

De Google Home heeft alleen een speaker, maar met de Google Nest Hub, heb je er ook een beeldscherm bij en kan je het weerbericht zien of leuke videoclips bij je muziek. Met deze moderne technologie zijn er dus een hoop mogelijkheden. De projectgroep Gemiva Zorginnovatie kan je hier verder mee helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Google Nest Hub of over andere innovaties binnen de Gemiva-SVG Groep? Neem dan contact op met de projectgroep Gemiva Zorginnovatie.
 

Over de auteur

Martine.jpgMartine van Deventer werkt als gastvrouw op locatie Swetterhage en maakt vlogs over de verschillende locaties van de Gemiva-SVG Groep.

Daarnaast schrijft ze voor de projectgroep Gemiva Zorginnovatie over allerlei innovaties binnen de Gemiva-SVG Groep.

Martine geeft als ervaringsdeskundige voorlichting over autisme en ADHD.