Sinds de uitbraak van corona zien we ze steeds vaker verschijnen in het straatbeeld: de mondkapjes. Reden genoeg voor Caroline van Weerlee om binnen naaiatelier ZIP te starten met het maken van mondkapjes.

ZIP is een naaiatelier en leer-werkbedrijf van de Gemiva-SVG Groep in Leiden en Zoeterwoude waar mensen met een beperking producten van textiel maken. Denk bijvoorbeeld aan tassen, schorten, tafelkleden en kussens. Maar nu dus ook mondkapjes. Caroline begeleidt de cliënten die werken op het naaiatelier.
 
Het idee van de mondkapjes is ontstaan doordat familie en vrienden van Caroline er naar gingen vragen. Caroline is eerst zelf begonnen met het maken van de mondkapjes. Toen de ateliers van ZIP in Zoeterwoude en Leiden weer open gingen is een deel van de cliënten mee gaan helpen met het maken van de mondkapjes.
 
Het is een heel nieuw project voor de cliënten van ZIP, maar ze zijn er erg enthousiast over. De mondkapjes worden gemaakt van de stoffen die bij atelier ZIP voorhanden zijn. De stoffen komen veelal uit het kringloopbedrijf waar het atelier van ZIP gevestigd is. Ook krijgt ZIP veel stof aangeboden. De mondkapjes worden gemaakt van 100% katoen, dat eerst gewassen wordt op 90 graden. Ieder mondkapje heeft een uniek uiterlijk door de verschillende motiefjes. Het blijft dus iedere keer weer een verrassing welk motiefje het mondkapje krijgt.
 
Wil je ook graag gezien worden met zo’n origineel ZIP mondkapje? Dat kan! ZIP verkoopt de mondkapjes voor 3,50 euro p/st (excl. verzendkosten). Voor cliënten van de Gemiva-SVG Groep zijn de mondkapjes zelfs helemaal gratis (max. 2 per cliënt).
 
Interesse? Vul dan het formulier in en wie weet loop jij binnenkort ook met zo’n uniek exemplaar gemaakt door de cliënten van atelier ZIP.


Bestelformulier ZIP Mondkapjes

Ik ben een cliënt van de Gemiva-SVG Groep:

Cliënten van de Gemiva-SVG Groep kunnen maximaal 2 mondkapjes gratis bestellen. Eventuele verzendkosten worden doorberekend.
Recaptcha: