Op 28 en 29 mei heeft de Bernhardhof in Gouda-West meegedaan met de landelijke actie NL Doet van het Oranjefonds. Het was een samenwerking Gemiva-SVG Groep, Wijkteam Korte Akkeren en Gapph. Het wijkteam, Gemiva en Gapph zijn samen met de bewoners van de Bernhardhof 400 aan de slag gegaan in de tuin. Het terrein rondom Bernhardhof, dat de afgelopen jaren flink verwaarloosd was, kreeg een opknapbeurt.

De tuin is gewied, de wilgen zijn geknot en de vlonder werd voorzien van nieuwe planken. “Het is zo fijn dat je weer helemaal rond kunt lopen en ook lekker in de tuin kan zitten. Er valt weer iets te zien”, verwoordde één van de oudere bewoners van de Julianahof die even kwam kijken.
 
De bewoners van Bernhardhof bleken creatiever dan gedacht. Eén van hen bouwt een hek van wilgentenen. Cliënten van Gemiva waren de dagen ervoor al druk bezig geweest en zorgden voor de catering. Bakkerij Hartig & Zoet sponsorde met boterkoek en appeltaart. Dankzij een bijdrage van Van der Spek Vers en Tuin in Zevenhuizen hadden we een kleurrijke verzameling planten die allemaal een mooie plek in de tuin hebben gekregen. Het resultaat mag er zijn volgens één van de bewoners: “Ik heb nu al zin om te gaan vissen vanaf de nieuwe vlonder.”
 

Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas