Nederland heeft sinds 17 juni een ‘minister van Gehandicaptenzaken’. In een spannende liveshow op NPO1 werd Rick Brink door de jury en het publiek voor deze functie gekozen.

De minister gaat opkomen voor de belangen van gehandicapten in Nederland. Dit doet hij in dienst van de KRO-NCRV.

Het is normaal om ‘anders’ te zijn
In ons land zijn er bijna twee miljoen mensen met een handicap. Dit is een hele diverse groep mensen, met veel verschillende beperkingen. Rick Brink wil ervoor zorgen dat mensen weten dat het normaal is om ‘anders’ te zijn. Hij vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat kinderen met een beperking zoveel mogelijk gewoon kunnen meespelen op school. Hij werkt hiervoor samen met een groep mediaspecialisten; mensen die hem helpen om in de belangstelling te komen. Bijvoorbeeld in de krant of op televisie. Ook gaat hij iedere maand praten met de minister van Volksgezondheid.
 
Meer aandacht voor mensen met een beperking
Het idee dat er een minister van Gehandicaptenzaken moest komen, komt van Lucille Werner. Zij vindt dat er in de politiek te weinig aandacht is voor mensen met een handicap. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië hebben al een minister van Gehandicaptenzaken. Lucille Werner wil graag meer aandacht voor mensen met een beperking. In het komende jaar zal ze Rick Brink adviseren en ondersteunen bij zijn nieuwe functie.

Wil je meer weten?
Kijk voor meer informatie op https://kro-ncrv.nl/ministervangehandicaptenzaken