Kunnen planten groeien in het donker? Waarom kijken we zo graag naar enge films? Een selectie van de vragen uit de nieuwe aflevering van Nieuw Licht, een tv-programma over bijzonder wetenschappelijk onderzoek.

In het Leidse tv-programma Nieuw Licht zoeken de theatermakers van theatergroep Domino naar antwoorden op bijzonder wetenschappelijke vraagstukken. Wetenschap begint met het stellen van de juiste vragen. De acteurs van Domino doet dat op hun eigen, inspirerende manier. Nieuw licht dus op de wetenschap.Nieuw Licht is een tweemaandelijks tv-programma van 10 minuten over bijzonder wetenschappelijk onderzoek. In grappige en ontwapenende uitzendingen, die ook door Sleutelstad TV worden uitgezonden, komen verschillende onderwerpen aan bod. De onderwerpen komen niet uit de lucht vallen, maar zijn gekozen uit de agenda van Leiden, European City of Science.

Voor de nieuwste aflevering werd een remake gemaakt van de 100 jaar oude Dracula-film Nosferatu om er vervolgens de juiste vragen over te kunnen stellen aan film-wetenschapper Peter Verstraten. Er werden eigen experimenten uitgevoerd in het lab en er werd een bezoek gebracht aan de Hortus Botanicus in Leiden om een en ander te factchecken. Bekijk alle afleveringen en extra’s op www.nieuwlicht.tv

 

Leiden en Leiderdorp