Onze Hersenz-behandellocatie in de regio Leiden verhuist in oktober. We gaan van de tijdelijke huisvesting op Swetterhage (Zoeterwoude) naar een pand van GGZ Rivierduinen aan de Sandifortdreef in Leiden. Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. In de regio Leiden verzorgt de Gemiva-SVG Groep dit programma. Er is nog ruimte in de behandelgroep die in oktober start.

Aan de Sandifortdreef krijgt Hersenz een eigen, prikkelarme vleugel op de derde etage. De ruimtes zijn goed bereikbaar en toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Het pand wordt op dit moment verbouwd, zodat het optimaal voldoet aan de eisen voor de behandeling. De vleugel bestaat nu nog uit kantoren. Er komen twee fysieke behandelruimtes, twee cognitieve gespreksruimtes en een ruime ontmoetingsruimte. Zo kunnen cliënten in een prettige omgeving werken aan hun behandeldoelen.

Verder na hersenletsel

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of aandoening aan de hersenen kan leiden tot blijvend hersenletsel. Als gevolg hiervan ontstaan cognitieve klachten, psychische problemen, vermoeidheid of fysieke klachten. De behandeling van Hersenz richt zich op mensen in de chronische fase:  zij zijn klaar met revalideren en willen hun leven weer oppakken, maar komen hierbij problemen tegen. Of ze willen beter leren omgaan met hun beperkingen en hun zelfredzaamheid, eigen regie en participatie vergroten. Hersenz ondersteunt hen door middel van een samenhangende, interdisciplinaire behandeling, die zich ook richt op naasten van de cliënt. De behandeling richt zich onder andere op:
  • denken en doen
  • emoties en gedrag
  • energieverdeling
  • beweging
  • thuis (leefomgeving, systeem)

Landelijke samenwerking

De Hersenz-behandeling is landelijk beschikbaar dankzij de samenwerking tussen twaalf zorgorganisaties, waaronder de Gemiva-SVG Groep. Gemiva biedt de behandeling ook in Gouda en Dordrecht voor de mensen die in de regio daaromheen wonen. In andere regio’s kunnen mensen met hersenletsel terecht bij de andere organisaties.

Contact

Heb je vragen over Hersenz, dan kun je ons bereiken via telefoon 088 205 24 00, hersenz@gemiva-svg.nl.

Centrale diensten