Onze collega's Elise van der Giessen en Merel van Zoelen hebben beiden een boek geschreven over oplossingsgericht werken. Elise schreef in samenwerking met Hetty Verzaal het boek 'Samen werkt het beter' over oplossingsgericht werken in de gehandicaptenzorg. Merel schreef samen met Wouter de Boer het boek 'Hoofdstuk Opgelost' over oplossingsgericht werken met mensen met hersenletsel. Op 21 en 27 juni presenteerden zij deze boeken.

Boekpresentaties

De boekpresentaties waren een groot succes. De vele aanwezigen deden enthousiast mee met de workshops en de boeken gingen als broodjes over de toonbank.

Collage-(3).jpg

Interview met auteurs

Benieuwd naar het verhaal achter de boeken? Lees het interview met Elise en Hetty en het interview met Merel en Wouter.

Uitgeverij Breindok over 'Samen werkt het beter':
‘Samen werkt het beter’ is hét handboek voor oplossingsgericht werken met alle doelgroepen in de gehandicaptenzorg. Voor iedereen die met mensen met beperkingen werkt, van begeleider tot manager. Het bespreekt de basishouding en de ingrediënten van oplossingsgericht werken. De lezer krijgt praktische handreikingen voor oplossingsgerichte gesprekken met de cliënt, collega’s en verwanten. Ook de oplossingsgerichte organisatie wordt toegelicht. Een zeer compleet boek, geschikt voor onderwijs, training en praktijk!

Uitgeverij Breindok over 'Hoofdstuk Opgelost':
‘Hoofdstuk opgelost’ is een praktische handleiding voor oplossingsgericht werken met mensen met hersenletsel (NAH) en hun naasten. Geschreven op basis van dagelijkse praktijkervaring. Geschikt voor begeleiders en behandelaars. Met veel voorbeelden, oefeningen, tips en tools. Met dit boek kun je meteen aan de slag in je eigen werk!

Boeken bestellen

Je kunt de boeken bestellen op de website van uitgeverij Breindok. Klik rechts bovenin op Uitgeverij en vervolgens op Winkel.

Samen-werkt-het-beter-(1).jpg

Hoofdstuk-Opgelost-1.jpg