Op zaterdag 13 oktober is radiostation ‘Radio Gemiva’ gelanceerd. De Gemiva-SVG Groep is de eerste zorginstelling in de gehandicaptenzorg met een eigen radiostation.

Iedere woensdag gaat de radio crew ‘live’ uitzenden vanuit een professionele studio in Zoeterwoude. De radiozender werd op feestelijke wijze de lucht in geknald door niemand minder dan Qmusic DJ Domien Verschuuren. Onder het genot van een hapje en drankje, kon iedereen van een rondleiding en silent disco - live verbonden met de radiozender - genieten.

Passie voor muziek
De Radio crew is een enthousiaste groep mensen met een grote passie voor radio en muziek. Dankzij Radio Gemiva krijgen ook mensen met een verstandelijke beperking de kans om radio te maken en hun passie na te leven. De crew maakt zelf de radioprogramma’s van A tot Z. Er is voor ieder wat wils: technische mensen, DJ’s met een vlotte babbel en radiomakers die verslag doen. “We maken playlists, bedienen het mengpaneel en de muziekcomputer, presenteren de programma’s én interviewen gasten”, vertelt DJ Eli trots. “We krijgen daarbij ondersteuning van een begeleider.”

Radio Gemiva is overal online te horen zijn via een livestream op www.radiogemiva.nl.