Peter Stolwijk is cliënt bij de Gemiva-SVG Groep. Hij is koerier en gaat dus op stap om post te brengen en te halen. In het kader van het 50jarig jubileum had hij zijn hartenwens ingestuurd: een orkest dirigeren. En die wens is in vervulling gegaan!

Ingeborg van Ravels, begeleider bij De Schalm, hield alle wensen op de website goed in de gaten. "Ik keek regelmatig of er een wens tussen stond die ik kon realiseren. Mijn oog viel al vrij snel op de wens van Peter. Ik nam gelijk contact op met Bart Roobol, de dirigent van Harmonie Excelsior Boskoop. Hij was direct enthousiast. Toen heb ik contact opgenomen met de locatie van Peter en zo was het al snel geregeld."

Repetitie

Woensdag 21 juni heeft Ingeborg samen met haar man, die bij Harmonie Excelsior speelt, Peter opgehaald. Hij stond al op de uitkijk! In de auto vertelde Peter dat zijn moeder dirigente is geweest. In Boskoop liep hij zonder schroom naar alle leden om zich voor te stellen. Hij werd speciaal verwelkomd.

Al snel mocht Peter een stuk dirigeren. Graag Nederlandse muziek, zei hij. Dat kon! Het werd 'Tulpen uit Amsterdam'. Dirigent Bart gaf Peter nog wat instructies en na vier ferme tellen vooraf en een grote zwaai van Peter zette het orkest in. Dit ging heel goed! Peter dirigeerde volgens de dirigent ook mooi op de slag!

Optreden

Zaterdag 24 juni was het Boerderijenfestival bij de Gemiva-SVG locatie “In de Krom” in Moordrecht.
Harmonie Excelsior Boskoop stond om 15.30 uur op de planning. Toen wij er aankwamen was Peter er al. Hij vertelde er veel zin in te hebben. Dirigent Bart kondigde het publiek aan dat er een speciale gastdirigent was! Peter die op het puntje van zijn stoel zat, stond in een mum van tijd voor het orkest.
Vol enthousiasme zwaaide Peter de maat naar het orkest met ook een oogje naar het publiek.
Een welverdiend applaus volgde na het in hoge tempo uitgevoerde 'Tulpen uit Amsterdam'.
 
Het laatste nummer dat Harmonie Excelsior speelde was 'The songs from the Wizard of Oss'. Bij het laatste gedeelte van dit stuk vroeg Bart Peter nog even als hulpdirigent. Peter, die dit al hoopte en ook een beetje verwachte, stond al snel voor het orkest om het “stokje” even over te nemen. Na afloop volgde voor het orkest én beide dirigenten een luid applaus.
 
De wens van Peter is vervuld. Volgend jaar wil hij wel weer dirigeren, zei hij tegen Bart. Wie weet!
Ingeborg: "Ik vond het bijzonder leuk om mee te kunnen helpen om de wens van Peter te vervullen. Daar word je zelf ook blij van! Ik hoop van harte dat er nog veel andere wensen in vervulling gaan!"

Harmonie Excelsior vond het ook erg leuk én ook een eer om hier aan mee te mogen werken.
De broer van Peter, die er zaterdag bij was, was ook erg blij met dit initiatief en bedankte de initiatiefnemers oprecht en enthousiast.