Radio Gemiva is genomineerd voor de Special Media Award in de categorie: Beste Radiostation. Dit is de landelijke prijs voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op het Mediapark in Hilversum op zaterdag 9 november tijdens de Week van de Mediawijsheid 2019.

Zelf media maken is normaal geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je gametalenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking maken media. Met de Special Media Awards worden zij gevraagd om dingen die zij maken te laten zien aan een grotere groep mensen.
 
Radio Gemiva: overal online
Radio Gemiva is het radiostation van de Gemiva-SVG Groep en is overal online te beluisteren. Iedere woensdag zendt de radio crew van 10.00 tot 15.00 uur ‘live’ uit vanuit hun professionele studio in activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude. Er is een ochtend- en een middagshow.

De cliënten van Radio Gemiva maken playlists, bedienen het mengpaneel en de muziekcomputer, presenteren programma’s en interviewen gasten. Ze worden daarbij ondersteund door begeleider en DJ Jaap van Sandijk. In de wekelijkse redactievergadering bedenken ze met elkaar de onderwerpen voor de uitzendingen.
 
Trots op nominatie voor beste mediamaker
Half oktober vierde Radio Gemiva haar 1-jarig bestaan. “We hebben het afgelopen jaar veel mooie hoogtepunten met elkaar beleefd, maar het grootste hoogtepunt is de ontwikkeling van de DJ’s”,  aldus Jaap van Sandijk, initiator, motivator, coördinator en DJ. Jaap is trots. Trots op ‘zijn’ mensen, die na een jaar niet meer schrikken en dichtslaan als de letters 'On Air' op rood springen. Of als de telefoon gaat omdat iemand een verzoeknummer wil aanvragen. Trots omdat Radio Gemiva ook andere zorgorganisaties inspireert. En natuurlijk geweldig trots op de nominatie voor beste mediamaker. “Een groter verjaardagscadeau hadden we niet kunnen wensen.”


 
Uitreiking van de Award
Jaap gaat op zaterdag 9 november samen met acht DJ’s naar het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In nette kleren mogen zij over de rode loper naar binnen. De vakkundige jury bestaat uit bekende Nederlandse mediamakers. Het belooft een groot feest te worden. De inzending van Radio Gemiva is vanaf 29 oktober te zien op de site van Special Media Award: https://special-media-awards.nl
 
Meer weten over Radio Gemiva?
Radio Gemiva is overal online te horen via een livestream op www.radiogemiva.nl. En kijk op deze site voor het laatste nieuws over Radio Gemiva!