Volgende week start de Ontdekdezorgweek! Dit vindt plaatst van 22 t/m 27 maart en is volledig digitaal.

Wat betekent het om te werken in de sector Zorg en welzijn? Wat kun je doen en welke opleiding(en) heb je nodig? Dit soort vragen worden behandeld in de Ontdekdezorgweek. Door deel te nemen aan deze week kunnen mensen zich oriënteren, rondkijken of meteen kennismaken en solliciteren bij zorgorganisaties. De Gemiva-SVG Groep doet ook mee!
 
Zorg en welzijn is nog nooit zoveel in het nieuws geweest als het afgelopen jaar. We weten niet hoelang de coronacrisis nog duurt. We weten wel dat, ook wanneer alles weer normaal wordt, de vraag naar enthousiaste collega’s blijft. Daarom heeft de Gemiva drie activiteiten klaarstaan om uit te leggen wat werken bij de Gemiva-SVG Groep en de gehandicaptenzorg inhoudt. Dat is vaak anders dan het beeld dat de meeste mensen van de gehandicaptenzorg hebben.

De activiteiten van Gemiva-SVG Groep

Naam activiteit 1: Zoom-in voor al je vragen!

Wil jij meer weten over jouw baankansen bij Gemiva-SVG Groep? Overweeg jij om een leer-werktraject voor (persoonlijk) begeleider te gaan volgen? Heb jij (bijna) een zorgdiploma en wil jij meer informatie over werken in de gehandicaptenzorg? Of wil jij ter oriëntatie gewoon wat vragen stellen? Maak dan gebruik van onze ‘Zoom-in voor al je vragen!’
 
Tijdens onze ‘Zoom-in’ kun je vragen stellen aan onze coach Petra Boon. Zij zit klaar om via Zoom je vragen te beantwoorden en samen met jou te kijken naar jouw baankansen. Daarnaast laat ze zien welke vacatures wij hebben en geeft ze handige loopbaan- en sollicitatietips! Ook kan ze je in contact brengen met een (persoonlijk) begeleider die je meer kan vertellen over zijn of haar baan.
 
Een ‘Zoom-in’ duurt 1 uur. In dat uur kan jij – en andere geïnteresseerden - op elk moment inloggen en vragen stellen. De Zoomlink krijg je van te voren doorgestuurd.
 

Wanneer?

Elke werkdag van maandag 22 maart tot vrijdag 26 maart 2021.
In de ochtend van 9.30 – 10.30 uur (met uitzondering van maandag 22 maart).
In de middag van 17.00 – 18.00 uur.
 
Meld je aan en kom meer te weten over jouw baankansen!
 
 

Naam activiteit 2: Maak kennis met Gemiva-SVG Groep!

Ben jij geïnteresseerd in een baan in de gehandicaptenzorg? Wil jij graag meer weten over Gemiva-SVG Groep als zorgorganisatie en als werkgever? Wil jij weten hoe medewerkers bij ons bijdragen aan een zo goed en gewoon mogelijk leven voor mensen met een beperking? Dan is dit interessant voor jou!
 
Tijdens de online bijeenkomst ‘Maak kennis met Gemiva-SVG Groep!’ vertelt regiodirecteur Bea van der Heide je er alles over. Bea heeft een achtergrond als gedragsdeskundige en werkt momenteel 12 jaar bij Gemiva-SVG Groep. Ze is 10 jaar locatiemanager geweest van diverse locaties en is inmiddels 2 jaar regiodirecteur. Vanuit haar ervaring neemt ze je in een presentatie van 30 minuten mee in wie Gemiva-SVG Groep is.
 
Kom zo meer te weten over:
·         Wie wij zijn en waar wij voor staan
·         Wat voor zorg en begeleiding wij bieden
·         Hoe het is om bij ons te werken
 
De online bijeenkomst wordt gegeven via Zoom. Je krijgt van te voren een Zoomlink doorgestuurd. Uiteraard is er tijdens de bijeenkomst ruimte om vragen te stellen.
 

Wanneer?

Maandag 22 maart 2021 van 11.00 – 11.30 uur.
Dinsdag 23 maart 2021 van 11.00 – 11.30 uur.
Vrijdag 26 maart 2021 van 11.00 – 11.30 uur.
 
Meld je aan en maak kennis met Gemiva!
 
 

Naam activiteit 3: Op de werkvloer

Wil jij weten hoe het is om als (persoonlijk) begeleider in de gehandicaptenzorg te werken? Heb jij vragen als: Hoe ziet een werkdag eruit? Hoe is het om op een woonlocatie of dagbestedingslocatie te werken? Met wat voor cliënten kun je werken? Dan is dit je kans!
 
Tijdens de online bijeenkomst ‘Op de werkvloer’ vertellen begeleiders Petra en Anita je er alles over.
 
Kom zo meer te weten over:
·         De functie (persoonlijk) begeleider
·         De verschillende soorten locaties waar je kunt werken
·         De cliëntgroepen waar je mee kunt werken
·         Hoe het is om een beperking te hebben
 
De bijeenkomst duurt 1 uur en wordt gegeven via Zoom. Je krijgt van te voren een Zoomlink doorgestuurd. Uiteraard kun je tijdens de bijeenkomst vragen stellen. Ben je aan het einde van de bijeenkomst enthousiast over een baan als (persoonlijk) begeleider? Geef dit aan bij Petra en Anita. Zij brengen je in contact met een collega die samen met jou kijkt naar jouw baankansen bij Gemiva-SVG Groep. 
 

Wanneer?

Dinsdag 23 maart 2021 van 10.00 – 11.00 uur
Donderdag 25 maart 2021 van 15.30 – 16.30 uur
 
Meld je aan en ontdek of de functie (persoonlijk) begeleider iets voor jou is!
 
Ik wil mij aanmelden voor een activiteit!