Binnenkort start in Gouda de opleiding woon- en activiteitenhulp weer. Er is nog plek voor nieuwe deelnemers. De opleiding is er voor mensen met een inschrijving in het doelgroepregister. Doeners die het leuk vinden om mensen te helpen, kunnen zich aanmelden.

Als woonhulp of activiteitenhulp werk je in een woonlocatie of activiteitencentrum in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Je helpt bij huishoudelijke en facilitaire taken en het begeleiden van vrijetijdsactiviteiten.

Erkend diploma

De opleiding bestaat uit theorie en praktijk. Je hebt één dagdeel in de twee weken les en loopt minimaal twaalf uur stage op een leer- of werkplek in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg.
De opleiding duurt ongeveer 1½ jaar, daarna krijg je een erkend diploma. Daardoor heb je meer kans op een betaalde baan.  Er kan daarna ook gekeken worden of je kunt doorstromen naar een MBO-opleiding.

Kosten

Aan de opleiding zijn kosten verbonden.

Opleidingseisen

  • 18 jaar of ouder.
  • Kunnen lezen en schrijven.
  • Een verklaring uit het doelgroepregister (Kabinet en werkgevers hebben in 2013 afgesproken dat er extra banen komen voor mensen met een ziekte of handicap. Dit heet de banenafspraak. Mensen die voor wie die banenafspraak geldt, staan in het doelgroepregister.

Meer informatie of aanmelden

De lessen worden gegeven door de Gemiva-SVG Groep. Meer informatie lees je in de folder. Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Regina van Elswijk, regina.van.elswijk@gemiva-svg, 06 11 32 75 28.