Op maandagmiddag 15 januari kwam de zangeres Ruth Jacott voor een optreden naar Swetterhage. En het was een groot succes! De cliënten konden alle nummers mee zingen.

Ruth kwam op uitnodiging van Clarita en Tom Holswilder, de eigenaren van brasserie restaurant Koetshuis De Burcht in Leiden. Ter gelegenheid van hun 35-jarig bestaan en als dank voor hoe hun ouders in verzorgingshuizen werden ondersteund en verzorgd, maakten zij anderhalf jaar lang een tour langs vrijwel alle verzorgingshuizen in Leiden en omgeving. Dit jaar wilden ze iets doen voor een andere doelgroep en hun keus viel op Swetterhage. In samenwerking met licht en geluidverhuur Super Sound Leiden werd het optreden van Ruth Jacott kosteloos voor de cliënten van Swetterhage mogelijk gemaakt.

Toen Ruth binnen kwam, mengde ze zich direct tussen het publiek. Er werd gezongen en geknuffeld terwijl er tekeningen werden uitgedeeld en verhalen werden aangehoord. Iedereen genoot met volle teugen en alle liedjes werden feilloos meegezongen. Zo passeerden o.a. de bekende nummers: “Vrede”, “Blijf bij mij” en “Leun op mij” de revue. Na afloop van het optreden, nam Ruth alle tijd om met iedereen op de foto te gaan. Het was zeer geslaagd!

Foto's zijn gemaakt door Emile van Aelst.

Zoeterwoude

Ruth-Jacott-Swetterhage-100.jpg Ruth-Jacott-Swetterhage-31.jpg Ruth-Jacott-Swetterhage-39.jpg Ruth-Jacott-Swetterhage-42.jpg Ruth-Jacott-Swetterhage-91.jpg